Bylinkový krém se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenUvařte si perfektní krémovou jarní polévku, která je doslova plná čerstvých bylinek. Naleznete v ní libeček, pažitku, ale také kerblík, šťovík a řeřichu. Její chuť vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařte si perfektní krémovou jarní polévku, která je doslova plná čerstvých bylinek. Naleznete v ní libeček, pažitku, ale také kerblík, šťovík a řeřichu. Její chuť vás…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Tahle je plná bylinek, domácích…
Tuto lahodnou sýrovou polévku podáváme tak, že na talíř nasypeme strouhaný sýr, nasekanou pažitku a to poté zalijeme horkou polévkou. Polévku navíc posypeme křupavými…
Uzenou polévku můžeme vylepšit těmito chutnými knedlíčky. Připravíme je z uzeného masa a ochutíme pažitkou a nasekanými kopřivami. Pak už jen stačí krátce povařit v…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
K velikonočním svátkům patří spousta dobrého jídla, ať už slaného nebo sladkého. Tradiční velikonoční nádivku ze starších rohlíků můžete připravit i s kladenskou pečení…
Zelený mladý chřest je osvěžující jarní zeleninou. Blanšírováním zachováme jeho chuť i barvu. K takto upraveným stonkům můžeme podávat lahodnou tuňákovou omáčku z…
Holandský řízek je z mletého vepřového masa a sýru. Šťavnatý a křehký, plný chuti. Přidejte do masové směsi pro tentokrát čerstvý medvědí česnek a dozlatova usmažené…
Rychlé a chutné jídlo, které zvládnete připravit i během každodenního shonu. Restované brambory s medvědím česnekem, pórkem a uzeninou můžete podávat jako samostatné…
Zapečené tousty, jsou všemi oblíbenou snídaní, večeří nebo svačinou. Kombinace křupavého chleba a slané anglické slaniny doplněné o svěží pažitku, vytváří dokonalou…
Dokonalá kombinace chutí, která potěší nejen milovníky ryb. Jemný tuňák v nálevu se skvěle doplňuje s krémovým avokádem a vytváří výživnou směs, plnou zdravých tuků a…
Touto chřestovou polévkou elegantně a jednoduše oslavíte jarní sezónu naplno. Jemná chuť chřestu se krásně snoubí s hedvábným vejcem, jehož tekutý žloutek dodá polévce…
Tento salát z ředkviček a šmakouna je skvělou svačinou nebo i večeří. Díky vysokému obsahu bílkovin vás dostatečně zasytí a přitom nepřidá zbytečné kalorie. Velkou…
Snadná a chutná pomazánka, která je lehce pikantní díky medvědímu česneku. Tomu sekundují další bylinky a také osvěžující nastrouhaná mrkev. Nejen jarní večeři můžete…
Pokud nedáte dopustit na klasiku v podobě brambor na loupačku s tvarohem, určitě vyzkoušejte i jejich pečenou verzi. V kombinaci s jogurtovou a tvarohovou omáčkou,…
Tento veganský salát spojuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Je plný vitamínů a minerálů, skvělý pro zdravý jídelníček a překvapivě chutný.…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Ze zbylého knedlíku s oblibou připravujeme knedlíky s vejci. Zkusili jste už ale ze zbylého knedlíku připravit nádivku? Určitě to vyzkoušejte, nádivka je moc dobrá a…
Asijská kuchyně je nejenom chutná, zajímavá a odvážná, ale také mnohdy snadná na přípravu. Příkladem je tento marinovaný bůček opečený na grilu podávaný se salátem. Na…
Sytě zelená barva nám vždy připomene jarní dny a krásně zelenající se přírodu. Za necelou hodinku můžete připravit vydatnou jarní polévku se špenátem, petrželkou a…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování a nejšťavnatější jsou na jaře. Využít se dají na mnoho způsobů. Tím nejčastějším jsou oblíbené svačinové pomazánky. Jsou jednoduché…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
Bylinkové tyčky jsou větší a silnější, nevypékáme je zcela do křupava. Upečené tyčky jsou nadýchané, lákavě voní použitými bylinkami a sýrem, a když je podáte s…