Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
Recept ještě nebyl hodnocenK oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Plněná vejce jsou tradičním, rychlým a chutným předkrmem. Často jsou také součástí slavnostního pohoštění. Uvařené vaječné bílky naplníme krémem ze žloutků, másla a…
Jaro přináší novou sílu nejen nám, ale i rostlinám. A zrovna byliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných mladých listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Tyto zapékané těstoviny vám jistě zachutnají. Příprava je velmi snadná a jsou plné chutí. Zapečeme je s mletým masem, kapustou, nivou a salámem a přidáme i čerstvé…
Rozhuda je tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou nebo cibulkou. S úrodou nových brambor pak můžeme přichystat snadný, výživný a lehký oběd. Uvařené půlky brambor…
Oblíbenou jarní zeleninou jsou ředkvičky, které nejsou náročné na pěstování a obsahují spoustu užitečných vitamínů a minerálů. Snadný ředkvičkový salát s mozzarelou je…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
Při přípravě této výborné jarní polévky zužitkujeme starší chléb. Smetana a muškátový oříšek, aromatický medvědí česnek a svěží kopřivy tvoří skvělou chuťovou kombinaci.…
K velikonočním svátkům patří spousta dobrého jídla, ať už slaného nebo sladkého. Tradiční velikonoční nádivku ze starších rohlíků můžete připravit i s kladenskou pečení…
Kuřecí maso má výhodu rychlé úpravy a zaručené měkkosti. Pokud k němu jako přílohu připravíte sladký zelený hrášek, budete mít doslova jaro na talíři. Sladká zelenina a…
Placičky jsou skvělou volbou jak zužitkovat zbylé suroviny po předchozím vaření. Lahodné, křupavé, dozlatova osmažené. Mohou být samostatným jídlem, nebo přílohou.…
Rychlé a chutné jídlo, které zvládnete připravit i během každodenního shonu. Restované brambory s medvědím česnekem, pórkem a uzeninou můžete podávat jako samostatné…
Zapečené tousty, jsou všemi oblíbenou snídaní, večeří nebo svačinou. Kombinace křupavého chleba a slané anglické slaniny doplněné o svěží pažitku, vytváří dokonalou…
Dokonalá kombinace chutí, která potěší nejen milovníky ryb. Jemný tuňák v nálevu se skvěle doplňuje s krémovým avokádem a vytváří výživnou směs, plnou zdravých tuků a…
Bramborové knedlíky se šunkou jsou vynikající kombinací tradiční české kuchyně, která vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Jemně zpracované těsto v sobě ukrývá…
Snadná a chutná pomazánka, která je lehce pikantní díky medvědímu česneku. Tomu sekundují další bylinky a také osvěžující nastrouhaná mrkev. Nejen jarní večeři můžete…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Vaječnou pomazánku s bylinkami máte připravenou během chvilky a poslouží jako skvělá svačina či večeře. Vařená vajíčka stačí doplnit majonézou a pomazánkovým máslem.…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu, meduňku nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné…
Jarní pažitková pomazánka, tentokrát z vykapaného bílého jogurtu. Pažitkou rozhodně nešetřete – zvýrazní nejen chuť, je také navíc plná vitamínů. Vynecháním salámu…
Voňavé brambory pečené ve slupce obalené solí jsou skvělé jako samostatné jídlo, nebo je můžeme podávat jako přílohu k masu. Podáváme je plněné máslem a ozdobené trochou…