Velikonoční nádivkové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Pokud se vám po Velikonocích sejde více vajec, můžete si je upravit i jako jednohubky nebo přidat do salátu. Pro zpestření je možné vejce obarvit šťávou z červené řepy.…
Přinesli vám koledníci spousty vajíček a vy nevíte co s nimi? Vsaďte na osvědčenou klasiku a připravte z nich lehce pikantní vaječnou pomazánku, vhodnou ke snídani, nebo…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Přinesli vám koledníci spoustu vajíček a vy nevíte co s nimi? Vyzkoušejte z nich připravit snadná smetanová míchaná vajíčka, která můžete dochutit tím, co vám chutná.…
Upečte oblíbenou velikonoční nádivku v netradiční podobě, jako muffiny. Jsou plné bylinek a zelených oliv. Malé pečené košíčky můžete podávat samostatně a nebo jako…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme ve formě na biskupský chlebíček, kterou vyložíme plátky slaniny…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Bramborové balíčky zabalené v plátku pršutu jsou skvělé jako večeře nebo pohoštění pro návštěvu. Jednotlivé balíčky opatřené špejlí před zakousnutím máčíme v jogurtovém…
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
Skvělá osvěžující vaječná pomazánka má své místo snad v každém jídelníčku. Nastrouhaná vařená vajíčka smícháme s dochucovadly, přidáme k nim také kyselé okurky , cibulku…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po ukončení velikonočního půstu. Proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud nemáme formu…
Rolované bramborové knedlíky s bylinkovou náplní jsou lahodnou alternativou ke klasickým knedlíkům. Můžete je podávat jako přílohu ke svátečnímu obědu nebo samostatně,…
Plněná vejce jsou tradičním, rychlým a chutným předkrmem. Často jsou také součástí slavnostního pohoštění. Uvařené vaječné bílky naplníme krémem ze žloutků, másla a…
Tradiční velikonoční nádivka by kromě různých druhů masa měla obsahovat také bylinky. Ty jsou zrovna na jaře v plné síle. V tomto receptu jich v nádivce máme hned…
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. S jarními bylinkami v těstě bude krásně vonět, zejména pak po medvědím česneku. Chléb si…
Plněná vejce krásně ozdobí a zpestří pohoštění podávané na oslavách. Vejce uvařená natvrdo naplníme směsí z žervé a žloutků a ozdobíme sardelovými očky s kapary, díky…
Nalaďte se na jaro touto svěží jarní polévkou. Polévka z mrkve lákavě voní čerstvými bylinkami a má jemnou chuť. Navíc ji na talíři dozdobíme sedmikráskami, takže vypadá…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…