Králíčí vývar s bylinkami a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenDo vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Kachní srdíčka (očištěná) si dáme s kouskem cibule a celým pepřem vařit do papiňáku (kdo nemá, vaří do měkka) na 20 minut. Poté vyjmeme z vývaru (ten použijeme na…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
Suroviny na nálev smícháme a uvaříme v něm celého králíka do měkka.Vařené maso nakrájíme na malé kousky a smícháme s ostatními surovinami (cibuli nakrájíme nadrobno)…
do "papiňáku" dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list./cca 20 min./uvařené jazyky vyndáme -schladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na…
Omáčka: V hrnci si roztopíme máslo. Přidáme hladkou mouku a uděláme jišku.Přidáme protlak, nové koření a pepř. Mícháme, dokud nezmizí hrudky. Vřelé mléko přilíváme a…
V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru, přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka…
Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso,…
Kuřecí skelety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření a přepůlenou cibuli. Vaříme velmi mírným varem cca 3 hodiny (nejlépe v pomalém hrnci).Mezitím…
Šťavnatý plátek dobrého hovězího masa připravíme na grilu a ochutíme ho čerstvým voňavým tymiánem. Podáváme ho s pestrou restovanou zeleninovou směsí, kterou ochutíme…
Domácí nakládané okurky nesmí chybět v našich spížích. Své využití najdou u spoustu různých pokrmů jako příloha, nedovedeme si bez nich představit například řízek,…
Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…
Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Hrnec horké polévky přijde v chladných zimních dnech vždycky vhod. Zeleninová polévka s bílými fazolemi, je plná vlákniny, spolehlivě zahřeje a příjemně zasytí. Pusťte…
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
Vykuchané a omyté kuře vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme solí, mletým pepřem, tymiánem a pod křídla a nohy vložíme kousky másla.Pokud použijeme čtvrtky či…
Pro ředkvičky je typická mírně štiplavá chuť. Jejich pěstování je nenáročné a nejlepší jsou ředkvičky čerstvě sklizené na jaře. Hodí se do pomazánek, salátů, ale můžete…
Do cca 2 litrů studené vody dáme pozvolna vařit maso, cibuli, přidáme pár kuliček celého pepře a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dává se do polévky jen…
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme…
Houbové lívance jsou originálním a chutným způsobem, jak využít čerstvé houby. Ideální jako lehký oběd, večeře nebo originální předkrm. Stačí pár základních surovin a…
Okurky patří mezi nejčastěji připravované domácí zavařeniny. Podle tohoto receptu můžete připravit vlastní chutné a křupavé okurky. Okurky naskládáme do sklenic, přidáme…
Lehký, svěží a přitom plný chuti. Houbový salát je skvělý způsob jak využít úlovky z lesa. Dá se podávat jako předkrm, lehká večeře nebo originální příloha k masu. Jemná…