Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepř celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kulajda jihočeská

Kulajda jihočeská

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Smetanová polévka plná hub, pocházející z jižních Čech, to je kulajda, jejíž typickou chuť utváří kopr. Připravit ji můžete jak z čerstvých, tak i ze sušených hub a…

StandaCB

85 min

Sulc bez syntetik

Sulc bez syntetik

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Poctivý zabijačkový sulc se zeleninou je opravdovou pochoutkou plnou kolagenu. Nejlépe si ho vychutnáte dobře vychlazený, pokapaný octem, posypaný mletým pepřem a…

rikin2

140 min

Smetanová houbovka podle mojí babičky

Smetanová houbovka podle mojí babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Voňavá smetanová houbová omáčka podle babičky – hustá, krémová, s lesními houbami. Zahřeje v sychravé podzimní dny po procházce v lese. Výborně bude chutnat s kynutým…

Lucyje

50 min

Nakládané houby v octě

Nakládané houby v octě

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Houby s octem mohou pro některé z nás znít trochu nevábně a někdo by dokonce řekl, že nevábně i vypadají. Barva sice není nijak lákavá, ale věřte, že na chuti se vám to…

StandaCB

90 min

Hovězí na víně

Hovězí na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na menší kousky. Slaninu dáme do hrnce, když se začne vypékat, přidáme cibuli, potom maso, po zarestování masa přilejeme trochu…

Jikotka

85 min

Domácí treska v majonéze

Domácí treska v majonéze

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Spravíme nálev zo soli, cukru a octu (ako na šalát, ale menej silný).Pridáme koreniny, necháme zovrieť. Vložíme rybu a pozdĺžne prekrojenú mrkvu.Rybu po chvíli vyberieme…

Krůtí stehno na zelenině v PH

Krůtí stehno na zelenině v PH

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na…

Alsaský šugrut

Alsaský šugrut

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Toto jídlo je třeba vařit v nerezovém hrnci se silným vrstveným dnem nebo silném hliníkovém s nepřilnavou vrstvou. Původně toto jídlo Alsasanky vařily v litinovém hrnci…

Inspirace + zdobení jinak II.

Inspirace + zdobení jinak II.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nabízím další ispiraci na zdobení, zde převážně ze zeleniny - suroviny lze použít určitě i jiné, např. různé koření, nebo místo čerstvé okurky může být zavařená. (Z…

Bobková polívka

Bobková polívka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Do hrnce s vodou dáme nakrájené brambory, mrkev, osolíme, dáme koření a vaříme, když jsou brambory a mrkev měkké uděláme z mouky a oleje jíšku a zahustíme, povaříme a…

Sladkokyselé houby

Sladkokyselé houby

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Připravíme si nálev - vodu s octem, solí, cukrem a kořením svaříme, necháme vychladnout a přecedíme. (Pokud máte, je vhodnější koření vařit ve vajíčku na čaj, nálev pak…

Králík na feferonkách

Králík na feferonkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Porce králíka naskládáme do pekáče,osolíme,posypeme česnekem a cibulí,zalijeme máslem a poházíme feferonkami a pečeme.Podáváme s brambory...

Slanečky Sursild

Slanečky Sursild

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Slanečky sursild (kyselé slanečky jsou typické norské jídlo, které se jí na chlebu. 6 slanečků se naloží přes noc do vody s trochou mléka či octa. Poté se rozříznou…

badak

2880 min

Polévka z kuřecích kostí

Polévka z kuřecích kostí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí. Po…

Obyčejná domácí zelňačka

Obyčejná domácí zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…

Shukvacik

120 min

1 24 25 26 27 28 33