Okurky nakládané od tety Jitky
Recept ještě nebyl hodnocenVodu, ocet, cukr, sůl svaříme ve velkém hrnci přidáme cukerin a vše necháme přejít varem. Okurky naplníme do sklenic přidáme koření, kopr a mrkev na kolečka.Do jedné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vodu, ocet, cukr, sůl svaříme ve velkém hrnci přidáme cukerin a vše necháme přejít varem. Okurky naplníme do sklenic přidáme koření, kopr a mrkev na kolečka.Do jedné…
Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme koření /v sítku na koření nebo sterilním obvaze/ a sůl. Zalijeme vodou, přidáme všechny tři druhy masa vcelku a dáme…
Droby a skelet vaříme v dostatečném množství vody spolu s kořením a solí minimálně 2 hodiny, aby vývar byl silný.Pak scedíme, obereme maso ze skeletu, nakrájíme na porce…
Sójový granulát uvaříme podle návodu s přidáním bujonové kostky, slijeme a vymačkáme. Maso a cibuli nakrájíme na větší kostky, rohlík vymačkáme. Maso, cibuli, česnek…
Sýr nakrájíme na kostky velikosti sousta, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, kapii a suš.rajčata na proužky.Do vhodné nádoby vrstvíme sýr, koření a zeleninu dokud…
hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi půl litru červeného vína, a nechal marinovat.…
Očistená a umyta sliepka sa da do hrnca a zaleje sa asi 3 l studenej vody. Osolí sa a na velmi miernom plameni sa pomalicky vari 2 hodiny.Po dvoch hodinach sa pridá…
Vyzkoušejte recept, kde si během pár hodin připravíte bohaté obědy i večeře na několik dní. Měkké hovězí, šťavnaté kuřecí, lahodné brambory a silný vývar můžete…
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli přidáme cukr. Vložíme srdce rozdělené na čtvrtiny a orestujeme, přidáme koření (používám čajové vajíčko), zalejeme rajskou šťávou,…
Zeleninu očistíme, celer a petržel nastrouháme, mrkev necháme vcelku. Na kousku másla krátce orestujeme nastrouhanou zeleninu a koření.Zalijeme vodou, přidáme králičí…
Uzené maso uvaříme s kořením do měkka. Slijeme vývar , maso necháme vychladnou a pokrájíme na kostičky. Na kousku sádla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté…
Omyté kuřecí maso dáme se zeleninou, rozmáčknutými stroužky česneku, bobkovým listem a kuličkami koření do hrnce, přilijeme zhruba 3/4 litru vody a přivedeme k varu.…
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu. Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky. Cibuli si…
Na sádle zpěníme cibuli a česnek, přidáme pokrájené houby a necháme restovat v troubě na 250°C cca 10 minut. Pak vložíme maso, které restujeme z obou stran vždy tak 10…
"Dědo co budeš dělat?" ptal se Vojtíšek. Přijde strejda Pavel s tetou Vladěnkou a strejda Jára s tetou Věrkou a taky Michal s Mirkou, tak budeme dávat do udírny kolena. …
Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, na ní vložíme kousky masa (já použila 2 celá stehna, která jsem po uvaření do polévky obrala), krátce osmahneme, zalijeme vývarem…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Kachní srdíčka (očištěná) si dáme s kouskem cibule a celým pepřem vařit do papiňáku (kdo nemá, vaří do měkka) na 20 minut. Poté vyjmeme z vývaru (ten použijeme na…
Suroviny na nálev smícháme a uvaříme v něm celého králíka do měkka.Vařené maso nakrájíme na malé kousky a smícháme s ostatními surovinami (cibuli nakrájíme nadrobno)…
Ze surovin na marinádu utvoříme pastu - v sekáčku nebo lépe ručně v hmoždíři a promícháme ji s roztaveným máslem.Směsí potřeme maso, které jsme dotenka rozklepali a…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky
Vlašské na mozek, mandle pro větší prsa: Druhy ořechů podle jejich zdravotních benefitů
Hrušky, podzimní kolegyně jablek: Dietní ovoce dokáže odstranit jedovaté látky z těla