Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 718 kJ / 1 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,50 g |
Tuky | 21,55 g |
Vláknina | 61,90 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 732 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 134,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velmi podobný recept mi doporučila varilamysickakasicku. Omáčku jsem dělala podle svého- stylem hokus-pokus:-) Je to lehčí, než s moukou. Jako přílohu jsem měla kroupy:-D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2016 17:23
Pavla: Jedná se o tvrdý trojúhelníček, velmi mi v tom chutnal, ale určitě se dá použít třeba ementál

6. 3. 2016 17:11
Pavla: Ja bych tam zadny syr nedavala, natoz taveny

6. 3. 2016 16:15
Výborný recept:) Akorát v surovinách není napsán tvrdý sýr, jen tavený. Takže jak je v receptu napsáno "přidáme nahrubo nastrouhaný sýr", tak jsem nahrubo nastrouhala taveňák :D No, připadalo mi to nějaké divné....:D
26. 3. 2012 20:29
Sakryš, zase to jehněčí...U nás je teď ve všech masnách a já sbírám odvahu ho koupit... Bojuji se sentimentem ohledně malých oveček (až mi bude chutnat, bude zapomenutý
) a obavou, že se mi to nepovede...
Už to musím rozseknout...


Už to musím rozseknout...

20. 3. 2012 21:16
Co dodat




20. 3. 2012 20:09
vseumel: já jsem je měla v mrazáku a tak jsem si říkala, že lepší, než nic. Kroupy miluji, vůbec mi nevadí

20. 3. 2012 20:05
Je to hezký recept a těch kroup bych se vůbec nebála. V
kombinací se smetanou a sýrem jsou výborné.


20. 3. 2012 19:17
Anna Kocikova: díky, ale fakt mi nemusíte dávat body, mi stačí, když napíšete, že byste si třeba dali
, kdybyste sehnali jehněčí


20. 3. 2012 19:14
Tý jo
To je krásná bašta
a já zaokrouhlím








20. 3. 2012 19:13
rebeka:


20. 3. 2012 18:25
Hezká fotka a určitě i dobré papáníčko.
Dávám bodík.


20. 3. 2012 18:15
moc hezká úprava jehněčího, které ale nevím, kde sehnat
vlastně vím, tejejka mám jahňat habakúúk

dávám bodík
mě se to s těma kroupama líbí, ale zblajzla bych to i bez.. jakože dělená strava.. ale nedělila bych se s nikým... to pozor.. takoví kámoši zase nejsme




vlastně vím, tejejka mám jahňat habakúúk


dávám bodík







20. 3. 2012 16:15
varilamyskakasicku: díky, Ivčo
ty jsi mne inspirovala a já ještě měla kus jehněčího
Díky i ostatním



20. 3. 2012 15:52
Jani, to je zase pecka. 
Skvostné podání. . . Mňam 
+




20. 3. 2012 15:22
Nádhera, Jani 
.


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Banánové rolky
Přidáno před 5 hodinami

Chilli fazole s kukuřicí, cizrnou a klobásou
Přidáno před 17 hodinami

Vepřové labské kostky na červeném víně
Přidáno 3. 10. 2023 18:19

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
Přidáno 3. 10. 2023 09:21

Kuřecí maso s těstovinami v sýrové omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 20:16

Těstoviny s kuřecím masem v delikatesní omáčce
Přidáno 2. 10. 2023 17:32
Právě bylo uvařeno:

Vepřové labské kostky na červeném víně
uvařil/a Ajvet15
před 2 hodinami

Bezmasé kapustové karbanátky pečené v troubě
uvařil/a Ajvet15
před 2 hodinami

Kefírová buchta - rychlovka
uvařil/a Steffi01
před 3 hodinami

Kuřecí lívance s chutí majonézy
uvařil/a KatkaCechova
před 5 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a Danakoukolova
před 5 hodinami

Ganache
uvařil/a svatohelen
před 5 hodinami

Kuřecí řízky v křupavém těstíčku
uvařil/a morax
před 6 hodinami



Kapustový hrnec
uvařil/a Petaja
před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: úprava jehněčí kýty úprava jehněčího masa jehněčí s omáčkou jehněčí kýta jehneči kyta recept jehněčí kýta recepty jak dlouho se pece jehněčí úprava jehněčího jak upravit jehneči maso jehneci maso s rozmarynovou omackou jak dlouho pečeme jehněčí jehneci uprava jehněčí maso s omáčkou úprava jehněčího masa kýty jehneci maso se zeleninou jehněčí kýta plátky jak dlouho se peče jehněčí maso kýta z ovečky jehneci s omackou recept jehneči jatra recepty
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, rozmarýn, cibule, mrkev, petržel, celer, víno červené suché, jogurt bílý, smetana 12%, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sýr tavený, sůl, pepř, cukr, šťáva citronová
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
19 názorů