Výborná křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenČeská klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Fazolový guláš s klobásou a masem je snadný a rychlý na přípravu. Pokrm příjemně zahřeje, zasytí a tak si ho nejlépe vychutnáme samotný, nebo s krajícem čerstvého chleba…
Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou…
Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou…
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem jsou lahodným spojením chutí, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento pokrm spojuje jemnost tuňáka s bohatostí…
Zdravé a tučné avokádo je ideální surovinou pro přípravu jednoduché pomazánky. Stačí ho rozmačkat, smíchat s uvařenými vejci, jarní cibulkou a petrželkou a je hotovo.…
Ochutnejte tento zajímavý salát s netradiční kombinací hermelínu, vařených žampionů, jarní cibulky a kapie. Salát spojí směs zakysané smetany, majonézy a hořčice. Salát…
Hovězí kližka na zelenině se smetanou, připravená v pomalém hrnci, je dokonalým spojením šťavnatého masa, čerstvé zeleniny a krémové smetany. Stačí jen jednoduché…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
V osolené vodě (díky soli skořápky nepopraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout.Studené vejce zbavíme skořápek a…
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením (koření můžeme použít i jiné,…
Bohatě obložená mísa s různými druhy chuťovek nesmí chybět na žádné oslavě. Hermelín plněný šunkou a nasekanou pažitkou, vypadá nejen dobře na řezu, chutná ještě lépe.…
Pomazánka z čerstvých škvarků je lahůdka, která může směle konkurovat těm nejluxusnějším pomazánkám. Připravte ji, dochuťte solí, pepřem a nadrobno krájenou cibulkou. Na…
V misce smícháme vše na marinádu a dobře vše promícháme.Maso umyjeme, osušíme, kraje dokola nařízneme a každý plátek pečlivě potřeme marinádou, dáme do misky a uzavřené…
Jednoduchou pomazánku připravíme z uzené makrely, kterou rozmixujeme spolu s máslem. Pomazánku dochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, jarní cibulkou a sýrem. Podáváme s…
Očištěné maso nakrájíme na 3 díly tak, aby vznikly poměrně stejné obdélníkové kusy (odřezky, špičky dáme stranou k jinému upotřebení). Maso položíme mezi 2 tyčky (hůlky,…
Děti se na cukrový hrášek vrhají jako kobylky, ale pokud vám nějaký zbyde, zkuste ho osmažit na másle. Cukrový hrášek je výtečnou přílohou sám o sobě, ale svědčí mu i…
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí…
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Na žádné letní grilovačce nesmí chybět dobře okořeněné a krásně šťavnaté kuřecí maso. Kuřecí paličky po dobu grilování potíráme olejem smíchaným s meruňkovým džemem.…
Díky tlakovému hrnci připravíme plátky šťavnatého vepřového masa mnohem rychleji. Podáváme je se směsí lahůdkové cibule a mrkve, dobře ochucenou šťávou a jako přílohu…
Letní grilování si žádá svěží a chutné doplňky, které zvýrazní chuť grilovaného masa i zeleniny. Rajčatová salsa je přesně takovým přírůstkem, který přidá vašemu…
Masové špízy připravíme naprosto jednoduše z kousků vepřového masa, které proložíme oblíbenou uzeninou a kousky žampionů. K nim pak můžeme podávat osvěžující rajčatový…
Krůtí maso je jemné, velmi dobře stravitelné, málo tučné a vhodné i do diety. V tomto receptu najdete inspiraci na krůtí plátky, které ochutí a provoní rozmarýn s…