Vaječná tlačenka trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenI běžné pohoštění můžeme zajímavě naservírovat. Směsí na vaječnou tlačenku můžeme naplnit jadřinců zbavené papriky. Po ztuhnutí nakrájíme na tenká kolečka a barevný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I běžné pohoštění můžeme zajímavě naservírovat. Směsí na vaječnou tlačenku můžeme naplnit jadřinců zbavené papriky. Po ztuhnutí nakrájíme na tenká kolečka a barevný…
Lahodný hráškový krém je klasika, kterou rozhodně není radno podceňovat. V našich kuchyních má své pevné místo – a právem. Pokud ho doplníte o orestovaný pórek a…
Omytá stehna dáme vařit s cibulí, česnekem, nakrájenou zeleninou a kořením. Dostatečně osolíme a uvaříme do měkka.Uvařená stehna zbavíme kůže a kostí. Obrané maso…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Na oleji osmahneme bílé části cibulky, krájené maso a papriku, osolíme, opepříme a krátce orestujeme.Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme protlak, chilli a povaříme…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Maso a papriky nakrájíme na nudličky. Smícháme marinádu a maso naložíme na nejméně 3 hodiny.Rozpálíme pánev s troškou oleje a maso zprudka opečeme. Přisypeme papriky a…
Léto je období, kdy je salát perfektním obědem, či večeří. Lehký salát s tuňákem, z nových brambor, plný zeleniny, je ochucený zálivkou z aromatických kaparů a hořčice.…
Batátové hranolky jsou párty hitem posledních let. Kombinace sladkých brambor, soli a pikantního koření je sama o sobě zajímavá, navíc jsou batáty trochu dietnější a…
Jednoduchá varianta snídaně nebo lehké večeře. Kombinace jemného vajíčka a křupavé šunky vytváří harmonickou chuť, která je doplněna o lehce opečené okraje. Tento pokrm…
Pravé italské rizoto je delikatesa, která si našla cestu i do našich kuchyní. Zkombinujte jej s marinovanými krevetami a zeleným hráškem a skvěle si pochutnáte. Pro…
Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl a mletý pepř. Pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.V papiňáku na rozehřátém oleji restujeme dosklovita…
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Milovníci pikantních chutí ocení osvědčenou kombinaci chilli a česneku, kterou doplní hrubozrnná hořčice a svěžest dodá citronová šťáva. Kvalitní krkovičce, naložené v…
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky…
Cibuli, celer, slaninu a mrkev nakrájíme na malé kousky. Rozpustíme máslo se slaninou a přidáme cibuli. Až cibule zesklovatí, přisypeme celer s mrkví, zakápneme citronem…
Bůček rozřízneme na plát. Osolíme, opepříme, posypeme zauzenou paprikou a sekaným česnekem. Na plát poklademe listový špenát a na střed naskládáme vařená vejce. Kolem…
Výživný salát který spojuje křehkou chuť kedluben s vařenými vejci. Je ideální pro jarní dny, kdy začíná sezóna medvědího česneku, který salát nezaměnitelně dochutí.…
Letní recepty jsou zpravidla rychlé, nenáročné a hlavně osvěžující. Ani v případě tohoto salátu tomu není jinak. Čerstvě utrženou okurku ze zahrady stačí nastrouhat,…
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, které na dvě minuty spaříme vřící vodou.Pak vodu slijeme a cibuli zalijeme zálivkou z vody, octa, cukru, soli a oleje a salát…
Brambory nastrouháme jako na bramboráky, smícháme s kořením, moukou a vejcem (klasické bramborákové těsto) a na plotně (tálech) upečeme placky, které jen smočíme v…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky. Celer nastrouháme na jemno, šalotku a žampiony nakrájíme na kousky. Maso osolíme, posypeme hrubě mletým pepřem a zakápneme…
Tento typ servírování pohoštění je velmi oblíbený pro svou praktičnost. Suroviny můžete měnit dle potřeby, třeba s ohledem na různé diety hostů.