Francouzské brambory z remosky

Bramborová jídla Doba přípravy: 50 0 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 50 0 názorů

Suroviny 4 porce

800 g brambor uvařených ve slupce
400 g uzeného masa
4 vejce uvařená natvrdo
250 ml mléka bez laktózy
200 ml smetany bez laktózy
2 vejce
3 šalotky
hrst pažitky
2 Ižíce másla
plátek másla na vymazání remosky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa, nakrájenou šalotku, vrstvu na plátky nakrájených vajec a znovu osolíme. Ve střídání vrstev pokračujeme do spotřebování surovin, poslední vrstva musí být brambory.

  2. Poklademe kousky másla a krátce (10 minut) zapečeme. Pak pokrm zalijeme osoleným mlékem, smetanou s rozšlehanými vejci a zapékáme asi 40 minut do zlatova. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou.
    Podáváme se sterilovanými okurkami, zeleninovým salátem nebo s čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Francouzské brambory z remosky

K receptu nejsou žádné komentáře.