Hovězí roládky na česneku, plněné klobásou a špenátem

Hovězí maso Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Suroviny 3 porce

3 plátky (cca 500 g) zadního hovězího masa
3 lžíce sádla
3 cibule
100 g baby špenátu
2 vejce
2 plátky slaniny
moravská klobása
6 stroužků česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíci sypkého bujonu bez konzervantů
1 lžíci tmavé jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve spaříme špenát, necháme na cedníku okapat a nasekáme. V pánvi na 1 lžíci oleje zpěníme půlku jemně nasekané cibule a kostičky slaniny. Přidáme špenát, 1 prolisovaný stroužek česneku a rozklepneme 2 vejce. Vše osolíme, opepříme, promícháme a dáme stranou.

  2. Plátky masa opláchneme a osušíme papírovou utěrkou, poté je naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme 1/3 špenátové směsi, na ní položíme 1/3 klobásy a svineme. Převážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme párátky.

  3. Ve větší pánvi nebo rendlíku orestujeme dohněda na 2 lžících sádla ostatní nahrubo nasekanou cibuli.
    Svázané roládky na cibuli orestujeme ze všech stran. Přidáme polovinu prolisovaného česneku a pak podlijeme horkým vývarem nebo vodou. Přikryjeme poklicí a dusíme na sníženém stupni tepla do změknutí masa.

  4. Roládky vyndáme na talíř a základ propasírujeme nebo rozmixujeme, tím se šťáva dostatečně zahustí.
    Pokud by bylo šťávy málo, přilijeme horký vývar nebo vodu a zahustíme tmavou jíškou domácí nebo koupenou a povaříme. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, dochutíme solí a vrátíme roládky zbavené provázků nebo párátek prohřát. Podáváme s rýží, bramborovými noky, ale hodí se i knedlík nebo kaše.

Komentáře k receptu Hovězí roládky na česneku, plněné klobásou a špenátem