Kachní prsa s tyrolskými bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory předem předvaříme.Kůži na prsou nařežeme na kostičky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvičce zprudka pečeme kůží dolů, cca 10 min, potom otočíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory předem předvaříme.Kůži na prsou nařežeme na kostičky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvičce zprudka pečeme kůží dolů, cca 10 min, potom otočíme a…
Tekvicu nakrájame na kocky a v pare alebo v troche vody uvaríme do polomäkka. Rozmixujeme (ak sme varili vo vode, necháme najprv dobre odkvapkať).Zemiaky ošúpeme a na…
Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Okurky nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.Králičí hřbety naklepeme, nejlépe přes potravinovou folii, a…
Na masovém mlýnku umeleme oloupaný salám, přidáme pomazánkové máslo, brusinkovou omáčku a ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme drobně nakrájenou cibuli, pepř a…
Vychlazený celer a brambory nahrubo nastrouháme, promícháme a přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř a trochu mleté papriky.Podáváme samotné nebo jako přílohu ke všemu…
Tempeh je výrobek ze sójových bobů, který vyniká vysokým obsahem bílkovin – i proto se často používá v rostlinné kuchyni. Uzený tempeh dodá cuketovým plackám výraznou…
Smícháme křen s olejem, hořčicí a paprikou. Omytá a osušená stehna osolíme a opepříme. Potřeme důkladně křenovou směsí a dáme na noc do lednice.Do pekáčku nakrájíme…
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Měkké uvařené brambory nastrouháme do mísy, kam přidáme kečup, olej, hořčici, sůl, pepř, pálivou papriku, worcester, chilli, utřený česnek, na jemno nakrájenou cibuli,…
Kuličky z mletého masa v rajské omáčce nemusí být nuda. Stačí omáčku dochutit špetkou skořice, kořením čubrica a přidat hrášek a kukuřici. Jídlo, které bude nejen dobře…
Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a orestujeme asi 10 minut na sádle. Ochutíme tymiánem, gyros kořením, česnekem, přidáme cibuli a pórek. Přilijeme smetanu a…
Příprava jednoduchých košíčků z chleba je velmi snadná. Výsledný efekt při podávání hotových nazdobených malých kousků bude zato famózní. Pár běžných surovin postačí a…
Krůtí maso je oblíbené pro svůj nízký obsah tuku i cholesterolu, a zároveň nabízí široké kulinární využití. V tomto receptu zprudka orestujeme krůtí prsa a následně je…
Pšeno (jáhly) zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka.Na troche oleja restujeme asi 1 min na kolieska nakrájaný pór. Potom pridáme fazuľku a kapustu, osolíme, okoreníme…
Oloupanou cibuli pokrájíme, smícháme ji s kysaným zelím bez nálevu.Lehce osolíme, podle chuti osladíme, přidáme pepř a promícháme.Slaninu nakrájíme na kostičky,…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci (já používám rendlík) rozpalte olej a cibuli restujte asi 1-2 minuty. Přidejte rýží. Za občasného míchání opékejte opět 1-2 minuty.…
Do velkého hrnce dáme vařit vodu se solí. Jakmile voda začne vařit, vložíme špagety a vaříme dál podle návodu.Mezitím nakrájíme slaninu, nastrouháme feta sýr a oba…
Skvělá a rychlá minutková úprava vepřového masa na pórku a žampionech. Díky marinování se chutě krásně propojí. Lilek zapečený s parmazánem se k masové směsi výborně…
Brambory nastrouháme jako na bramboráky, smícháme s kořením, moukou a vejcem (klasické bramborákové těsto) a na plotně (tálech) upečeme placky, které jen smočíme v…
Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, asi 5 minut, občas promícháme. Přidáme prolisovaný…
Mrkev promíchejte se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte,…
Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubo. Pokud budou brambory moc vodnaté, vymačkáme vodu do sklenice a vrátíme zpět usazený škrob.Do nastrouhané zeleniny přidáme…
Milujete jemnou chuť medvědího česneku? Připravte si jednoduché pesto, které dokonale oživí vaše jídlo. Část použijte na špagety a zbytek uchovejte v lednici na příště.…
Milujete jemnou chuť medvědího česneku? Připravte si jednoduché pesto, které dokonale oživí vaše jídlo. Část použijte na špagety a zbytek uchovejte v lednici na příště.…