Salát z polníčku s mrkví a s vejcem natvrdo
Recept ještě nebyl hodnocenOpraný salát polníček vložíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na půlky nakrájená rajčata.Olivový olej smícháme s dijonskou hořčicí, solí a pepřem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opraný salát polníček vložíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na půlky nakrájená rajčata.Olivový olej smícháme s dijonskou hořčicí, solí a pepřem…
Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce restujeme…
Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim…
Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín…
Rajčata i bazalku jemně posekáme. V míse smícháme s ostatními surovinami.Osolíme a opepříme dle chutiMůže se namazat na pečivo, nebo dát do misky a namáčet do ní silné…
Do mixéru dejte bazalku a rozmixujte. Přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva, mléko a kysanou smetanu, sůl, pepř a ¾ čerstvého nebo částečně rozmrazeného hrášku.…
Jednoduché, nadýchané a skvěle variabilní! Obyčejné slané vdolky se hodí jako příloha k polévkám, pomazánkám nebo jen tak, dokonce i jako pečivo k hamburgerům. Rychlá a…
Smícháme vývar, protlak, pepř, oregano, sůl a česnek v misce. Dobře promícháme a dáme stranou.Maso pokrájíme, jemně posolíme a opepříme. Dobře obalíme ve strouhance z…
V papiňáku, na rozehřátém oleji, osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a…
Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, paprikou, arašídy, omáčkami a kořením.Dobře promícháme a necháme tak hodinu uležet v lednici…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme k němu na drobounko krájené jehličky rozmarýnu, sůl, pepř a mouku a směs dobře promneme.Na sádle osmahneme maso, přidáme krájenou…
Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Protřepeme, zakryjeme alobalem a dáme do trouby…
Cibuli na větší kousky a česnek na plátky osmažíme na sádle, přidáme maso na větší kousky, kosti v uzených a hovězích žebrech necháme.Přidáme veškeré koření a vše ještě…
Brokolici rozeberte na menší růžičky. V hrnci dejte vařit vodu, přidejte větší špetku soli a brokolici vložte do vody. Vařte 2 minuty, sceďte a vložte do ledové vody,…
Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.Červenou cibuli nakrájíme…
Řízky z vepřové krkovice pečené v troubě a k tomu domácí bramborový salát. Pokrm je sice velmi vydatný, ale jednou za čas, navíc ve sváteční čas, si to můžeme bez…
Řízky z vepřové krkovice pečené v troubě a k tomu domácí bramborový salát. Pokrm je sice velmi vydatný, ale jednou za čas, navíc ve sváteční čas, si to můžeme bez…
Řeřichu ostříháme, v sítku opláchneme a necháme okapat.Ve větším hrnci na dvou lžících sádla osmažíme nakrájenou uzeninu, kterou poté děrovanou naběračkou vybereme na…
Hledáte inspiraci na výživné a syté bezmasé jídlo? Vyzkoušejte cuketu s cizrnou a rajčaty, provoněnou aromatickou směsí koření – kurkumou, skořicí a kmínem. Díky absenci…
Pro ty z vás, kteří úplně nefandí klasickému hamburgeru, máme skvělý tip. V tomto receptu je místo masové placky použit grilovaný hermelín s bylinkami. K hermelínu pak…
Rychlé restované kuřecí nudličky na sterilovaném celeru jsou jídlo pro dny, kdy se vám nechce nebo nemáte čas nic zdlouhavě vařit. Omáčka se smetanou a rajčatovým…
Pečené maso, knedlík a omáčka je taková klasika české gastronomie. Nejen sváteční oběd můžete připravit s naším receptem. Vepřové maso upečeme spolu se zeleninou na…
Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak…
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto…