Mozaikové maso
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso plněné efektní mozaikovou náplní se skvěle hodí jako slavnostní oběd i součást obložené mísy na oslavu. Chutná výborně teplé i studené a náplň snadno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso plněné efektní mozaikovou náplní se skvěle hodí jako slavnostní oběd i součást obložené mísy na oslavu. Chutná výborně teplé i studené a náplň snadno…
Pokud si občas rádi dopřejete den bez masa, na tomto pokrmu si jistě pochutnáte. Špenátové knedlíky jsou jednoduché, nadýchané a dají se podávat s jakoukoliv zeleninou.…
Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek…
Není nad pořádný silný vývar. Pokud chcete vývar pozvednout o level výš a nudličky vám jako zavářka přijdou okoukané, knedlíčky jsou jasná volba. Tyto drožďové jsou…
Vepřová plec má všestranné využití a je díky vyváženému podílu tuku šťavnatá a chuťově výrazná. Roláda z toho masa je měkká, ochucená medvědím česnekem a hořčicí…
Vaječnou pomazánku s bylinkami máte připravenou během chvilky a poslouží jako skvělá svačina či večeře. Vařená vajíčka stačí doplnit majonézou a pomazánkovým máslem.…
Jarní krémová polévka, kterou si zamilují vegetariáni, vegani i ti, kdo z různých důvodů vynechávají lepek. Hrášek s řeřichou jí dodají svěží zelenou barvu, máta…
Keblubnovo-celerová omáčka je vynikající přílohou k pečenému i dušenému masu. Výrazná chuť kedlubny i celeru je vyvážena jemností zakysané smetany. Pokud jste zvyklí na…
Sytě zelená barva nám vždy připomene jarní dny a krásně zelenající se přírodu. Za necelou hodinku můžete připravit vydatnou jarní polévku se špenátem, petrželkou a…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k…
Vajíčková pomazánka je snad nejčastěji připravovaná právě v období Velikonoc, když potřebujeme spotřebovat vykoledovaná vajíčka. Jejich obměn existuje opravdu nespočet,…
Bylinkové tyčky jsou větší a silnější, nevypékáme je zcela do křupava. Upečené tyčky jsou nadýchané, lákavě voní použitými bylinkami a sýrem, a když je podáte s…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…
Připravte slanou obměnu oblíbené rolády. Náplň z brynzy, mangoldu, vyškvařené slaniny, ochucená česnekem, si vás doslova podmaní svojí skvělou chutí. Vašim strávníkům se…
Zúročte sklizeň blahodárné byliny medvědího česneku a přidejte ji do zdravé ředkvičkové pomazánky s domácí lučinou. Pokud ji namažete na čerstvý kváskový chleba, vytvoří…
Lasagne patří k italským pokrmům, ve kterých se střídají dvě náplně. V tomto receptu je jednou z nich tradiční bešamelová omáčka ochucená muškátovým oříškem a druhou je…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a…
Na jaře je nejlepší příležitost dopřát si jehněčí, neboť je to kulinářský skvost první kategorie. Jehněčí maso je výtečné, když víte, jak ho připravit. Pokud jí budete…
Přebytky máty ze zahrádky můžeme snadno využít na přípravu dobré studené omáčky s osvěžující chutí. Příprava je velmi snadná, suroviny stačí jen rozmixovat a promíchat.…
Vepřová panenka, zabalená v listovém těstě, s houbovým pyré a slaninou, je opravdovou pochoutkou. Perfektně ji doplní bílý chřest, který má příjemně nasládlou chuť.…
Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě…
Jehněčí maso zrovna nepatří mezi často využívaný druh masa v kuchyni, je spíše charakteristické pro oblast Balkánu. Předem naložené jehněčí kotletky si zachovají svojí…