Králičí zadělávaná polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDostali jste domácího králíka? Nevíte co se skeletem, droby a zbylými kostmi? Uvařte jedinečnou zadělávanou polévku. Sytou, výživnou a velmi chutnou. Pokud dodržíte náš…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dostali jste domácího králíka? Nevíte co se skeletem, droby a zbylými kostmi? Uvařte jedinečnou zadělávanou polévku. Sytou, výživnou a velmi chutnou. Pokud dodržíte náš…
Maso ponecháme vcelku, opláchneme , osušíme a vetřeme do něj sůl a česnek a obalíme v hladké mouce.Do papiňáku, na lžíci rozehřátého sádla, dáme maso prudce ze všech…
Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme do pekáčku s vyšším okrajem. Na 2 porce jsem…
Hovězí kosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, koření a očištěnou na větší kousky pokrájenou zeleninu. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90…
Listy ředkviček nevyhazujte, obsahují totiž spoustu prospěšných látek a mají zajímavou chuť. Využijeme je do salátů, do pesta, nebo z nich můžeme uvařit tuto jednoduchou…
Pravé italské rizoto je delikatesa, která si našla cestu i do našich kuchyní. Zkombinujte jej s marinovanými krevetami a zeleným hráškem a skvěle si pochutnáte. Pro…
Těstoviny jsou skvělou volbou na přípravu rychlého oběda. K nim pak můžete připravit i svěží a lahodnou omáčku z chřestu. Tu doplníte také kousky sušených rajčat a lehce…
V kastrolku orestujeme na ½ másla čočku, zalijeme ji vodou tak, aby byla ponořená a vaříme 30-40 minut, dokud se nerozvaří. Těsně před koncem vaření ji osolíme.…
Kedlubnový mozeček je zajímavou obměnou oblíbeného jídla. Chutná skvěle, skoro nepoznáte rozdíl od klasického květákového receptu. O krémovou texturu se postarají…
Máte rádi obíračku kostiček? Tady je velmi oblíbená varianta takřka bezpracného jídla z jednoho pekáčku. Kuřecí křidélka, pečená najednou s bramborami jsou to pravé pro…
Křupavá topinka je poctivá chuťovka, která zasytí a potěší. Spojení lehce opečené zeleniny, voňavé uzené slaniny a sladké cibule udělá z obyčejné topinky rychlé a…
Chřest se žampiony je vynikající a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a výraznou chuť žampionů. Tento jednoduchý, ale výtečný pokrm je skvělou volbou…
Do většího hrnce kápněte 2 lžíce olivového oleje a postavte ho na mírný oheň. Nasekejte nadrobno červenou cibuli, řapíky celeru a v hrnci vše lehce restujte. Přisypte…
V hrnci rozehřejme olej, přidáme najemno nakrájenou cibulku, rajčata, cuketu, batát. Osolíme, opepříme, přidáme oregáno a základ cca 5 minut restujeme.Přisypeme…
Vločky zalejeme mliekom a necháme odstáť 2-3 hodiny.Na oleji osmažíme drobno pokrájanú cibuľu.K napučaným vločkám nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme podusenú cibuľu,…
Cuketová polévka je ideální pro letní i podzimní dny. Rychlá příprava a skvělá chuť. Zjemněná je smetanou, voní po orestovaném česneku a muškátovém oříšku. O zahuštění…
Součástí našeho jídelníčku by měly být ryby. Maso z afrického sumečka je velice křehké a jemné. Perfektně jej doplněný zelený chřest, připravovaný na másle a přelitý…
Šťavnatá pečená krůtí prsa servírovaná na teplém čočkovém salátu se zeleninou a žampiony. Kombinace libového masa a vydatné čočky zaručuje dobře vyvážené a zdravé jídlo…
Na trošce olivového oleje orestujeme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a batát. Osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z jednoho pomeranče. Ještě chvíli…
Kuřecí prsa s oreganem a pečenou zeleninou potěší kombinací barev i chutí na talíři. Podávejte s bulgurem a šťávou z výpeku. Chutné jídlo, které se hodí jako lehká…
Lososa stáhneme z kůže, nakrájíme na kostky, opepříme, zakápneme citrónem, olivovým olejem a zlehka posypeme bazalkou. Dáme do lednice na 30 minut.Mezitím omyjeme a…
Salátovou okurku oškrábeme a podélně rozpůlíme. Měkký vnitřek vydlabeme a dáme stranou. Okurku nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy.K plátkům okurky přidáme…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na pečící papír dáme plátky chleba (můžeme odkrájet kůrku). Chleba necháme v troubě 5 minut a vytáhneme.Na pečící papír rozklepneme…
Plátky vepřové kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a kotlety z obou stran necháme…