Jednoduché rizoto s červenou řepou
Recept ještě nebyl hodnocenI za pár korun můžeme během chvilky připravit lahodné a zdravé jídlo. Stačí k tomu červená řepa a rýže. Rizoto má díky řepě krásně červenou barvu a dobře chutná.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I za pár korun můžeme během chvilky připravit lahodné a zdravé jídlo. Stačí k tomu červená řepa a rýže. Rizoto má díky řepě krásně červenou barvu a dobře chutná.…
Čerstvé voňavé lesní houby se hodí i při přípravě drobného pohoštění. Připravíme z nich chutné šátečky, které kromě směsi dušených hub naplníme i mozzarellou a kouskem…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…
Batáty jsou brambory, které mají netradiční nasládlou chuť, a tak se dají použít ke slaným i sladkým pokrmům. Připravte si tuto jednoduchou verzi batáty propečené…
Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…
Toto jídlo je nápadité, ale zároveň rychlé a snadné. Jednoduché závitky ze šťavnaté vepřové kotlety naplníme sušenými rajčaty a osmažíme na pánvi. Servírujeme na lůžku z…
Potřebujete-li uvařit pro človíčka některé z prvních "pořádných jídel", určitě vymýšlíte aby bylo lehce stravitelné a přitom hodnotné. Vyzkoušejte rýžové muffiny s…
Vychutnejte si nezvyklou kombinaci pečeného kuřete, zeleniny a zajímavé makové omáčky, zjemněné rýžovou smetanou. Řepa, batát i mrkev získají pečením výraznější chuť a…
Z chlazeného listového těsta snadno připravíme skvělou pochutinu, ať už sladkou nebo slanou. V tomto receptu použijeme těsto na slané chuťovky. Na čtverce poklademe…
Tento pokrm je inspirován středomořskou kuchyní. Vepřové kotlety opečené na oleji podáváme se zeleninovou přílohou, kterou připravíme z lilků a krájených rajčat,…
Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený…
Hledáte-li inspiraci na dobrou svačinu, pohoštění pro přátele či chuťovky k vínu, vyzkoušejte tyto dobré šátečky z listového těsta plněné játry a slaninou. Příprava je…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude linout celým bytem, až budete tuto dobrotu péct. Buďte však…
V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s…
Tresčí maso v kabátku z kapustových listů se zeleninou, okouzlí vaše chuťové pohárky svojí příjemně nasládlou chutí. Takto připravený závitek můžeme podávat s dipem a…
Tento bramborový salát skvěle chutná jako příloha k masu. Spojíme ho tatarskou omáčkou, pomerančovou šťávou a zakysanou smetanou. Pomeranče a křupavé listy ledového…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Toto jednoduché a lehké zeleninové jídlo se skvěle hodí do letních dní. Nudle plněné lilkem a Nivou zapečeme zalité rajčaty. Dobrou chuť zeleniny doplníme slaným sýrem,…
Toto lahodné bezmasé jídlo je syté a plné chutí. Vrstvy brambor, květáku, uzeného tofu a kadeřávku a sýra halloumi se během pečení pěkně propojí. Příprava tohoto pokrmu…
Každý míchaný drink se dá snadno pokazit, když ho neumíte dokonale namíchat. O Bloody Mary to platí dvojnásob. Koktejl se obvykle servíruje s řapíkem celeru, v této…
Kadeřávek je nenáročná zelenina plná vitamínů. Ochutnejte ho v tomto dobrém jídle, které je oblíbené v Nizozemsku. Uvaříte ho spolu s bramborami, ochutíte osmaženou…
Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme.…
Vychutnejte si tuto zdravou svačinu s výtečnou chutí. Kynuté pečené placky z celozrnné mouky a pohanky servírujte se svěží tvarohovou pomazánkou, ochucenou čerstvými…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…