Cuketový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenCukety omyjeme a zbavíme stonků a okvětí. Ostrým nožem nebo škrabkou na brambory sloupneme z jedné cukety několik tenkých proužků. Zbylé cukety nadrobno nakrájíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukety omyjeme a zbavíme stonků a okvětí. Ostrým nožem nebo škrabkou na brambory sloupneme z jedné cukety několik tenkých proužků. Zbylé cukety nadrobno nakrájíme a…
Omytou cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Rajče do kříže nařízneme, položíme na talířek a vložíme na 1-1,5 minuty do MT.…
Do hlubokého porcelánového talíře nebo misky dáme špenát a v mikrovlnné troubě na rozmrazovacím stupni 5 minut rozmrazujeme.Mezitím do malé misky připravíme oloupanou a…
Pro mikrovlnou troubu - Do hlubší misky vhodné pro mikrovlnou troubu vložíme dnem vzhůru bílý porcelánový talířek, na který položíme po úpravě maso, aby nebylo během…
Do mísy dáme pomazánkové máslo.Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a přidáme do mísy. Přidáme taktéž pepř a pár kapek citronové šťávy.Vše dobře prošleháme a pokud je…
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar. Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky. V oleji osmahneme…
Rajčata nakrájíme na měsíčky, cibuli na půlplátky.Pepř, sůl, cukr, ocet a olej dobře promícháme a přidáme nakrájená rajčata, cibuli a bazalku.Vše promícháme a salát…
Výborný velikonoční salát připravíme z čínského zelí a vajec uvařených natvrdo. Ředkvičky dodají salátu příjemnou štiplavou chuť. Dále přidáme párky a sýr a na závěr…
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po…
Kombinace šťavnatých rajčat a pikantních sardelek na pizze potěší vaše chuťové buňky. Důležité je, aby bylo těsto uprostřed tenké a okraje krásně křupavé. Pokud máte…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme, aby se maso zatáhlo. Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem. V polovině dušení přidáme mrkev…
Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých, vitamíny nabitých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžeme jako přílohu, třeba k pečenému…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Maso uvaříme v osolené vodě společně s houbami a klobásou asi 30 minut. Potom přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, kyselé zelí a vaříme dále. Když je vše…
Houbové flíčky jsou jednoduché, ale nesmírně chutné jídlo, ve kterém se snoubí vůně lesních hub s jemností těstovin. Ideální pro rychlý oběd či večeři, zvlášť když máte…
Náš národ je známý svojí oblibou k lesnímu sportu, a to k houbaření. Je-li to i váš koníček a nasbíráte dokonalé lesní hříbky, připravte je podle tohoto receptu. Stačí…
Vše dobře vymícháme a na závěr přidáme jemně posekanou pažitku.
Těstoviny s tuňákem a zeleninou tvoří chutný salát, který se hodí jako lehká večeře. Šťáva z tuňáka těstoviny krásně obalí, propojí chutě a doplní křupavost ředkviček,…
Mladý špenát, který je s jarem na trhu, nás láká vyzkoušet něco jiného, kromě tradičního dušení. Protože je velmi křehký, lze jej připravit i syrový jako salát. Takto…
Teplé letní dny přímo vybízejí ke konzumaci zeleninových salátů. Postačí pár základních surovin a do 15 minut můžete podávat. Zelenina nakrájená na kousky, zalitá bílým…
Salát, který netradičně spojuje křupavé salátové okurky, kapií a houby, tvoří skvěle vyváženou chuťovou kombinaci. Stačí promíchat se zálivkou z octa, cukru, oleje a…
Dny se pomalu prodlužují, jsou teplejší a příroda se začíná zelenat. S příchodem jara měníme hutná jídla za lehčí. Salát plný zeleniny a lučních bylinek je nadupaný…
Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s…
Pizza připravená z kupované směsi na těsto má zajímavou náplň. Tvoří ji lehce povařená kapusta, papriky, cibule a slanina. Vláčnost dodává smetana s rozmíchanými vejci.…