Proužkovaná střecha
I když názvem a vzhledem může tento pokrm připomínat známý dezert, jde o slané pohoštění. Uvnitř pórkového obalu najdeme náplň salámovou, brokolicovou a tvarohovou, vše proloženo tmavým toustovým chlebem.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 695 kJ / 2 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,34 g |
Tuky | 159,92 g |
Vláknina | 11,23 g |
Cholesterol | 522 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 9,03 g |
Sacharidy | 30,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěný pórek rozebereme na listy a vaříme 4 minuty v osolené vodě, pak jej ochladíme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
Krok 2: První náplň ušleháme z Lučiny se smetanou, přidáme tavený sýr a nastrouhaný nebo umletý salám. Ochutíme pepřem a můžeme i trošku přisolit.
Krok 3: Na další náplň rozmixujeme kousky brokolice a promícháme je s vyšlehaným smetanovým a taveným sýrem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme kouskem utřeného česneku a vmícháme želatinový roztok.
Krok 4: Na třetí nádivku vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, paprikou, chilli a solí.
Krok 5: Trojúhelníkovou formu vyložíme mikrotenovou fólií a listy pórku, které přesahují přes okraje formy. Úplně na dno rozetřeme salámovou hmotu, z plátků toastového chleba vyřízneme obdélníky, kterými hmotu zakryjeme. Nyní naneseme brokolicovou hmotu, zakryjeme ji obdélníky chleba a potřeme je paprikovým krémem. Zakryjeme přečnívajícím pórkem, mikrotenovou fólií a vršek zatížíme.
Krok 6: Střechu necháme alespoň 3 hodiny v lednici ztuhnout. Pak ji krájíme na plátky a servírujeme.
Zveřejněno 20. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Proužkovaná střecha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LNE
Moje poznámka
Proužkovaná střecha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LNE
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 17 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 2 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 2 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 3 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 5 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 7 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 8 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 9 hodinami
Suroviny:
pórek,
sůl,
chléb toustový tmavý,
lučina,
smetana ke šlehání,
sýr tavený,
salám selský,
pepř mletý,
sůl,
brokolice,
sýr smetanový,
sýr tavený,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
želatina,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
chilli,
sůl
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.