Voňavá pochoutka z hub
Pokud vám při sběru hub pořádně vytrávilo, můžete si z nich během chvilky připravit voňavou svačinku nebo večeři. Výraznou chuť hub podtrhnou čerstvé bylinky a česnek. Jako příloha postačí opečená česneková bagetka.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 643 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 25,46 g |
Vláknina | 25,96 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a rozkrájíme na menší kousky. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
Krok 2: Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme máslo a vsypeme houby. Přidáme rozmarýn, tymián, osolíme a opepříme podle chuti a zprudka asi 5 minut společně opékáme. Přidáme plátky mozzarelly a vložíme na 2-3 minuty pod gril.
Krok 3: K takto připraveným houbám podáváme bagetku. Tu nakrájíme na menší kusy a podélně rozpůlíme. Řeznou stranu baget potřeme olivovým olejem a opečeme dozlatova asi 3 minuty pod grilem. Na závěr kousky bagety ještě potřeme česnekem.
Krok 4: Vše podáváme ještě teplé jako svačinku nebo večeři.
Zveřejněno 24. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavá pochoutka z hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k951
Moje poznámka
Voňavá pochoutka z hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k951
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 16 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 6 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 6 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 6 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 6 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 8 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 8 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 9 hodinami
Suroviny:
houby,
sýr mozzarella,
máslo,
rozmarýn,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
bageta,
olej olivový,
česnek
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0