Zelná polévka s těstovinou
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle (oleji) osmahneme nasekaný česnek a nakrájené zelí, zalijeme vývarem, povaříme, ochutíme. Zvlášť si uvaříme těstoviny. Do polévky můžeme přidat vyškvařenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle (oleji) osmahneme nasekaný česnek a nakrájené zelí, zalijeme vývarem, povaříme, ochutíme. Zvlášť si uvaříme těstoviny. Do polévky můžeme přidat vyškvařenou…
Rajčata a cibuli drobně nakrájíme, osolíme, opepříme, necháme v chladu 2 hodiny uležet. Sýr i vejce nastrouháme, uzeninu nakrájíme, promícháme s rajčatovým základem a…
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 minut ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, slaninu a cibuli.Rýži uvaříme do měkka, vychladlou…
Špenátová roláda je elegantní a lehká pochoutka, která spojuje svěží chuť špenátu s lahodnou náplní ze smetanového sýra a šunky. Tato vizuálně atraktivní a snadno…
Špenátová roláda je elegantní a lehká pochoutka, která spojuje svěží chuť špenátu s lahodnou náplní ze smetanového sýra a šunky. Tato vizuálně atraktivní a snadno…
Uvaříme penne podle návodu. V kastrůlku rozehřejeme sýry, přidáme smetanu a podle chuti dosolíme a opepříme. Na pánvi osmažíme na kousky nakrájenou slaninu. Těstoviny…
Uvařte si lahodné těstoviny s krémovou cuketovou omáčkou, která spojuje jemnost čerstvé cukety se zakysanou smetanou, česnekem a sekanou petrželkou. Tento pokrm je…
Rizoto v úpravě "po česku". Na vynikající chuti to ovšem nic nemění. Orestované čerstvé houby a cukety, podušené na jarní cibulce a ochucené čerstvými bylinkami, zajistí…
Brokolici rozdělíme na kousky, osolíme a uvaříme v páře, nejlépe v parním hrnci, asi 10 minut. Mezitím si připravíme omáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme měkký…
Sójové kostky povaříme 10 minut ve vývaru s trochou sójové omáčky. Pokud není vývar dostatečně slaný, tak dosolíme.Mezitím připravíme těstíčko smícháním všech…
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, který spojuje jemnou chuť cukety se sýrem. Tento všestranný nákyp je ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod a potěší…
Naložený prorostlý vepřový bůček zkřehne a přitom zůstane šťavnatý. Není to vůbec dietní, ale na dietu určitě nebudete při grilování myslet. Výborné, skvěle ochucené…
Jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, sůl, pepř a prolisovaný, nebo jemně nastrouhaný česnek smícháme a přidáme sterilovanou kukuřici. Já dávám celou plechovku a hodně…
V pekáči orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na kostičky a česnek na malé kousky. Stehna osolíme, opepříme, přidáme do pekáče a orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme…
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme oloupané špekáčky nakrájené na kostičky, nakrájené houby, sůl, pepř, papriku, česnek nakrájený najemno, mouku a…
Zapečená cuketa je další skvělý tip na zpracování přebytků. Chuťově méně výrazná cuketa je dochucena výraznou nivou a eidamem a strouhanka zajistí příjemné křupnutí.…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso. Maso z makrely je krásně šťavnaté a skvěle se hodí ke grilování. Makrely postačí pouze naplnit kořenící…
Jednoduchou chuťovkou, kterou připravíte během grilování, jsou tato rančerská rajčata. Lehce nakrojená je naplníte sýrovou směsí s česnekem. Takto je pak zabalte do…
Kapr na cikánský způsob je rychlý způsob přípravy oblíbené české ryby. Skvělé jídlo z jednoho pekáčku připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Nemusíte v kuchyni…
Maso pokrajame na kocky.Na rozohriatom tuku opecieme maso zo vsetkych stran. Odhrnieme ho do stran a do stredu dame nasekanu ocistenu cibulu a stiplavu papricku.Nechame…
Tuto chutnou jednoduchou polévku připravíme ze zeleniny. Zeleninu a houby stačí povařit a nakonec přidat kapání, které vytvoříme z vejce a krupičky. Díky kapání bude…
Opečené brambory a voňavé kysané zelí voní po domácí kuchyni a skvěle chutnají samotné i jako příloha k masu. Rychlý, levný a přitom sytý pokrm pro obyčejný všední den.
Z jabĺk odrežeme hornú časť a vyrežeme jadrovník. Potom jablká vydlabeme. Vnútrajšok potrieme citr. šťavou, osolíme, opipríme.. Do mletého mäsa primiešame nadrobno…