Španělský pomerančový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenŠpanělský pomerančový koláč je lahodná dezertní pochoutka plná sladkého citrusového aroma a šťavnatosti pomerančů. Každým kouskem tohoto koláče se nechte unést do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Španělský pomerančový koláč je lahodná dezertní pochoutka plná sladkého citrusového aroma a šťavnatosti pomerančů. Každým kouskem tohoto koláče se nechte unést do…
Marmeláda z citrusů je ozvláštněním mezi běžně dostupnými druhy zavařenin. Výborně se hodí k palačinkám, nebo i k některým druhům masa. Pokud vám doma přebývají citrusy,…
Pokud patříte mezi milovníky pečeného čaje, zkuste si připravit vlastní směs pečeného ovoce pro jeho přípravu. Ovoce můžete zavařit a uchovat ve spíži, takže kdykoliv…
Veganská strava není vůbec tak nudná a asketická, jak by se mohlo z povzdálí jevit. Ovesná kaše v tomto pojetí může být velmi pestrá, chutná a lahodná. Navíc nadupaná…
Klasické zeleninové saláty máme v oblibě všichni. Proč nevyzkoušet něco nového? Kousky ledového salátu smíchané s proužky fenyklu a dílky pomeranče ochucené pomerančovou…
Řepa je nejen zdraví prospěšná, navíc ale i skvěle chutná a dá se připravit na mnoho způsobů. Vychutnejte si její nasládlou chuť v lahodném salátu, ve kterém ji smísíte…
Chia pudink s tvarohem je lahodná a zdravá varianta snídaně či svačina, která zasytí a dodá tělu důležité živiny. Kombinace chia semínek a tvarohu nabízí bohatý zdroj…
Sladký hřejivý nápoj z jablečného džusu, který krásně voní po skořici a hřebíčku. Je ideální na zahřátí v chladných dnech a potěší děti i dospělé jako nealkoholická…
Barevný salát plný vitamínů je jednoduchý, svěží a barevný. Je dokonalým příkladem toho, jak spojit zdraví a chuť v jedné misce. Můžete si ho vzít s sebou třeba do…
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou…
Těstoviny uvaříme dle návodu.V menším kastrůlku rozehřejeme trochu másla se skořicí a medem.Pomeranč rozdělíme na měsíčky a pokrájíme.Na talíři sypeme těstoviny mákem,…
Pribináček patří mezi oblíbené pochoutky, na kterých vyrostla nejedna generace. Jemný smetanový krém si získal pověst malého dezertu pro děti i dospělé. Pokud hledáte…
PIŠKOTOVÝ KORPUS: Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.Postupně přidáváme mouku s citrónovou kůrou Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Na…
Pomeranče nařízneme na dílky a pomocí lžíce oloupeme. Kůru dáme do sklenice, zalejeme studenou vodou a uzavřeme víčkem. Necháme jí tam 3 dny a každý den vyměňujeme vodu.…
Důkladně kartáčkem očistíme a omyjeme veškeré citrusy (pokud nejsou bio). Mandarinky celé oloupané přepůlíme a rozdělíme na plátky, pomeranče a grapefruity oloupeme a…
Pomeranče i s kůrou nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené oloupané citrony, nakrájenou mrkev, kyselinu a zalijeme 1 L převařené vody. Necháme do druhého dne. Pak vše…
Formičky, nebo misky ve kterých budeme“sladké mlsání“chladit, vyložíme potravinářskou folií, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme. Do hrnce…
Prsa rozdělíme ještě na poloviny, aby byla tenčí. Mírně osolíme a posypeme hodně pomerančovým pepřem, který do masa co nejvíc vmáčkneme.Na marinádu smícháme sójovou…
Varianta č. 1 (na Moravě známý také jako "turbomošt") - alkoholický: - do hrnce dáme tolik jablečného moštu, kolik hodláme vypít - do ponorného sítka dáme hřebíček,…
Želatinu vsypeme do mléka necháme 20 minut bobtnat. Mezitím do misky dáme tvaroh, cukr, šťávu z 1 pomeranče a trochu nastrouhané kůry. Druhý pomeranč nakrájíme na malé…
Nejprve máslem vymažeme rozkládací dortovou formu o průměru 28 cm.Na křehké těsto utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme špetku soli, mouku, vanilkovou esenci,…
Do mísy přesejeme mouku, přidáme žloutky, celé vejce, mléko, pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů, kůru z jednoho pomeranče, špetku soli, máslo, kypřící prášek a vše…
Do mísy přesejeme mouku, přidáme žloutky, celé vejce, mléko, pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů, kůru z jednoho pomeranče, špetku soli, máslo, kypřící prášek a vše…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…