Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

3. 3. 2012 20:24

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 050 kJ / 1 446 kcal
Bílkoviny80,94 g
Tuky101,62 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy19,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k "pachu" rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clupmi clupmi

28. 6. 2013 04:44

Možná jste někteří zaregistrovali, že se tento recept objevil v letošním kalendáři. Trochu jsem se divil, protože tento recept zdaleka nepovažuji za svůj nejvydařenější.:-?

cathleen cathleen

5. 3. 2012 11:10

Nonya::-D:-Dpromiň....představovala jsem si tě, jak mlátíš velikou chobotnicí o skály:yes:

spagetka spagetka

4. 3. 2012 15:01

Nonya: neprovokuj jooo, tu je ještě led na přehradě :-D:-D:-D:-D:-D

Nonya

4. 3. 2012 14:55

spagetka, ja nekritizujem recept , len ked dakdo pride k tichemu oceanu do pacifiku aby nebol sokovany :-K
cheers inac je 32 a voda je 30 ;-)

spagetka spagetka

4. 3. 2012 14:45

Nonya:ahááá, já zas taková odbornice nejsem, jasně, máš k tomu přístup, tak to jooo ;-);-):yes::yes:
Ale musím říci, žes mě taky navnadila :-p:-p

Nonya

4. 3. 2012 14:36

spagetka, ja len preto ze byvam pri mori a to co spomina vulgaris je velka raroha. Inac vcera sme robili a pozri na tu velkost kruzkov to bolo z 'malej" :yes:

spagetka spagetka

4. 3. 2012 14:19

Nonya: asi záleží jak a co koupíš, ale tady je mají už vyčištěné a rozhodně menší velikosti, protože, co jsem jedla já, byly malé chobotničky, takže v tom problém nevidím

Nonya

4. 3. 2012 14:11

:-? sorry ja tomuto receptu nerozumiem , lebo to co je odfotene nie je chobotnica ale daake miminko, taka malicka chobotnicka , taku naozajstnu treba najprv treba omlatit o skaly alebo dat do miesacky ...:no:http://www.youtube.com/watch?v=9orKhJUWhzE

Irrena Irrena

4. 3. 2012 12:13

Tak to já bych si dala:yes::yes::yes::yes:

clupmi clupmi

4. 3. 2012 12:09

Bibinka: Právě, že to množství ostatních surovin dost přehlušilo vůni a chuť moře. Když jsem je krájel, tak mi ruce dost "táhly". ;-). Také nemusím úplně všechno, ale například smažené sépiové kroužky (kalamary) miluji. :yes:

clupmi clupmi

4. 3. 2012 12:00

Anna Kocikova: Aničko, býčí žlázy jsem jednou jedl smažené jako řízek. Byla to vyhlášená místní specialita v nějaké myslivecké restauraci, tuším, že v Hanušovicích. :yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

4. 3. 2012 11:51

Clupmi, ta skladba surovin vypadá dobře, ale já bych to nedala ani náhodou a to vyzkouším téměř všechno;-) Zajímalo by mě jakou to má asi chuť, ale...právě to ale....mi nedovolí ochutnat. Já ti dávám 7.boda za statečnost a vyjímečný recept:yes::-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 3. 2012 11:23

Asi bych to nedala:-8:-)i když uvedené suroviny jsou velice dobré:-pNěkdo by zase nedal býčí žlázy,které budou u nás dnes:-O:-))
Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6:yes:

spagetka spagetka

4. 3. 2012 10:56

tejaja: souhlas :yes::yes:

tejaja tejaja

4. 3. 2012 10:53

Kikina: keby ste si viac naštudovali o cholesterole, zistili by ste, že naše telo si cholesterol vyrába aj samo. Príčina vysokého cholesterolu nemusí byť v jeho nadbytočnom príjme, ale aj v jeho zlom spracovaní telom a tu vám nepomôže ani úplne bezcholesterolová diéta;-) Okrem toho nie je cholesterol ako cholesterol a ryby a morské živočíchy všeobecne obsahujú cholesterol, ktorý potrebujeme a jeho nedostatok je rovnako zlý ako prebytok toho "zlého".
Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chobotnice na grilu chobotnice recepty vaření chobotnice chobotnice recept chobotnice v konzervě recepty z chobotnice recept chobotnice jak uvarit chobotnici recept na chobotnici recepty chobotnice smazena chobotnice příprava chobotnice chobotnice na grilu recept jak vypadá chobotnice smazene chobotnice recepty na chobotnici chobotnice z konzervy male chobotnicky recept recept na chobotnice chobotnicky v konzerve

Suroviny: chobotnice, pórek, rajče, víno bílé, olej olivový, česnek, pomeranče, pepř, sůl, koření oregáno

TopRecepty.cz

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPxy