Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Mořské plody 24 názorů

Suroviny

500 g chobotnice
1 pórek
1 velké masité rajče
2 dcl bílého vína
1 dcl olivového oleje
palička česneku
1/2 pomeranče
2 lžíce mandlové lámanky
pepř
sůl
oregano
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, omyté a nakrájené chobotnice restujeme na oleji, podlijeme vínem a dusíme cca půl hodiny do měkka.

  2. Zvlášť opražíme lámané mandle, česnek a pórek a přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s nakrájeným rajčetem, pomerančem, pepřem, solí a oreganem. Dusíme další zhruba čtvrthodinu.

Poznámka

Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k "pachu" rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Možná jste někteří zaregistrovali, že se tento recept objevil v letošním kalendáři. Trochu jsem se divil, protože tento recept zdaleka nepovažuji za svůj nejvydařenější.:-?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nonya::-D:-Dpromiň....představovala jsem si tě, jak mlátíš velikou chobotnicí o skály:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nonya: neprovokuj jooo, tu je ještě led na přehradě :-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    spagetka, ja nekritizujem recept , len ked dakdo pride k tichemu oceanu do pacifiku aby nebol sokovany :-K
    cheers inac je 32 a voda je 30 ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nonya:ahááá, já zas taková odbornice nejsem, jasně, máš k tomu přístup, tak to jooo ;-);-):yes::yes:
    Ale musím říci, žes mě taky navnadila :-p:-p

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    spagetka, ja len preto ze byvam pri mori a to co spomina vulgaris je velka raroha. Inac vcera sme robili a pozri na tu velkost kruzkov to bolo z 'malej" :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nonya: asi záleží jak a co koupíš, ale tady je mají už vyčištěné a rozhodně menší velikosti, protože, co jsem jedla já, byly malé chobotničky, takže v tom problém nevidím

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    :-? sorry ja tomuto receptu nerozumiem , lebo to co je odfotene nie je chobotnica ale daake miminko, taka malicka chobotnicka , taku naozajstnu treba najprv treba omlatit o skaly alebo dat do miesacky ...:no:http://www.youtube.com/watch?v=9orKhJUWhzE

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Tak to já bych si dala:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Bibinka: Právě, že to množství ostatních surovin dost přehlušilo vůni a chuť moře. Když jsem je krájel, tak mi ruce dost "táhly". ;-). Také nemusím úplně všechno, ale například smažené sépiové kroužky (kalamary) miluji. :yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Anna Kocikova: Aničko, býčí žlázy jsem jednou jedl smažené jako řízek. Byla to vyhlášená místní specialita v nějaké myslivecké restauraci, tuším, že v Hanušovicích. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Clupmi, ta skladba surovin vypadá dobře, ale já bych to nedala ani náhodou a to vyzkouším téměř všechno;-) Zajímalo by mě jakou to má asi chuť, ale...právě to ale....mi nedovolí ochutnat. Já ti dávám 7.boda za statečnost a vyjímečný recept:yes::-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Asi bych to nedala:-8:-)i když uvedené suroviny jsou velice dobré:-pNěkdo by zase nedal býčí žlázy,které budou u nás dnes:-O:-))
    Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: souhlas :yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Kikina: keby ste si viac naštudovali o cholesterole, zistili by ste, že naše telo si cholesterol vyrába aj samo. Príčina vysokého cholesterolu nemusí byť v jeho nadbytočnom príjme, ale aj v jeho zlom spracovaní telom a tu vám nepomôže ani úplne bezcholesterolová diéta;-) Okrem toho nie je cholesterol ako cholesterol a ryby a morské živočíchy všeobecne obsahujú cholesterol, ktorý potrebujeme a jeho nedostatok je rovnako zlý ako prebytok toho "zlého".
    Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
    Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: chobotnice na grilu chobotnice recepty vaření chobotnice chobotnice recept chobotnice v konzervě recepty z chobotnice recept chobotnice jak uvarit chobotnici recept na chobotnici recepty chobotnice smazena chobotnice příprava chobotnice chobotnice na grilu recept jak vypadá chobotnice smazene chobotnice recepty na chobotnici chobotnice z konzervy male chobotnicky recept recept na chobotnice chobotnicky v konzerve