Pikantní daňčí kotlík
Pikantní dančí kotlík propojuje jemné maso se žampiony, cibulí a slaninou do chutného pokrmu s lehce ovocným nádechem. Pomeranč a worcesterská omáčka dodají zvěřině šťavnatost a příjemnou vůni, která zahřeje v chladných dnech.
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, nakrájíme a dáme do misky. Osolíme, okořeníme, zakápneme worcesterskou omáčkou a lžící oleje. Zamícháme a necháme 2–3 hodiny odležet.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme část kůry. Dužinu pomeranče nakrájíme na kousky.
Krok 3: Na zbylém oleji rozškvaříme slaninu. Přidáme máslo, cibuli a osmahneme.
Krok 4: Vložíme maso, zamícháme a dusíme téměř doměkka. Dle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
Krok 5: Pak přidáme kečup, žampiony, trochu nastrouhané pomerančové kůry a pomerančovou dužinu. Vše ještě krátce podusíme.
Krok 6: Hotový pokrm podáváme s chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.
Zveřejněno 9. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní daňčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXrM
Moje poznámka
Pikantní daňčí kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXrM
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 6 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 7 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 8 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 9 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krabí pomazánka
Sahula před 5 minutami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 9 minutami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 26 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Lida.Rose před 34 minutami
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 2 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 3 hodinami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 3 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 3 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
mazlak před 3 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
sůl,
koření divočina,
omáčka worcesterová,
olej,
slanina,
máslo,
cibule,
kečup sladký,
žampióny,
pomeranče
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.