Husa na pomerančích
Recept ještě nebyl hodnocenHusa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Propíchněte pomeranč špejlí a vařte přibližně 30 minut. Poté ho celý v kuchyňském robotu rozdrťte na kaši.Rozmíchejte vejce, cukr a olej. Postupně přidávejte rozmixovaný…
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky. Z mleté papriky, sušené majoránky, nastrouhaného čerstvého zázvoru, soli a ochuceného oleje vytvoříme směs. Maso ve směsi dobře…
Filé necháme rozmrazit a papírovou utěrkou ho řádně osušíme. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelijeme.…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která často vytváří hořkou chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Tvarohová štóla s ořechy a kandovaným pomerančem je krásně vláčná a její příprava je velmi rychlá a snadná. Je z nekynutého těsta, takže opravdu jen smícháte všechny…
Netradiční salát z červeného zelí ochutíme skořicí a hřebíčkem. Zaujmou v něm také křupavé ořechy a osvěžující sladkokyselá semínka granátového jablka. Salát spojíme…
Diabetická strava nemusí vypadat a chutnat nudně. Udělejte si ji pestrou a zapomenete, že se jedná o dietu. Strava bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a dostatek vlákniny z…
Svěží příloha která zpestří nejen sváteční stůl. Díky jednoduché marinádě získá jemně sladkokyselou chuť a krásně křupavou strukturu. Skvěle se hodí k pečeným masům,…
Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Šťavnatá kachní prsa s křupavou kůží, jemně provoněná pomerančovou kůrou jsou doplněna lahodnou omáčkou s červeným vínem. Stylový oběd nebo romantická večeře udělá dojem…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ořechy, mouku a nakonec dobře vyšlehaný sníh z bílku. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na cca 10min.při…
Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou,…
Marmeláda z pomerančů, meruněk, broskví a jablek je ovocně svěží a zároveň není příliš sladká. Jemnou pikantnost jí dodává kousek čerstvého zázvoru. Skvěle se hodí do…
Ovoce zbavíme slupky anakrájíme na kostičky a dáme jej do misky, přidáme vanilkový cukr a promícháme.A je to!
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vodu,olej, mouku, kypřící prášek, kůru z jednoho omytého citrónu, šťávu z obou citrónu a rádně prošleháme.…
Pomeranče a citrony si vydrbeme kartáčkem do čista, vyndáme jadýrka a nařežeme na hrubé kusy do většího hrnce, mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme do hrnce. Zalijeme…
Jeden stroužek česneku nastrouháme nebo prolisujeme, druhé dva stroužky nasekáme. Fenykl nakrájíme nahrubo a společně s česnekem opékáme na roztopeném másle asi dvě…
Maso pečlivě omyjeme, osušíme a vložíme do marinády, kterou rozšleháme z uvedených surovin pěkně dohladka. Já maso marinuji v zipových sáčcích, do kterých vložím celé…
Mouku prosijeme na pracovní plochu a přidáme špetku soli, cukr, studené máslo nakrájené na menší kousky, vejce, zakysanou smetanu a propracujeme. Vytvoříme kouli, kterou…
V nevlídném zimním počasí přijde vhod zázvorový čaj, který nás zahřeje a navíc může být prospěšný při léčbě nachlazení či chřipky. Ochutíme ho medem, citronovou a…
Marmeláda z citrusů je ozvláštněním mezi běžně dostupnými druhy zavařenin. Výborně se hodí k palačinkám, nebo i k některým druhům masa. Pokud vám doma přebývají citrusy,…
Svatomartinské hodování se blíží a k tradičnímu menu neodmyslitelně patří pečená husa či kachna. Vyzkoušejte verzi pečené kachny s jablky a pomeranči. Díky přidanému…