Karamelový větrník na plech
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejte skvělý karamelový větrník na plech,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 85,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Milujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejte skvělý karamelový větrník na plech,…
Křehký jablečný řez je dokonalou kombinací jemného těsta a sladkokyselých jablek, které se rozpadají na jazyku. Tento klasický moučník provoní váš domov skořicí a je…
Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus,…
Milujete tradiční větrníky, ale odrazuje vás "piplání" s tvarováním a plněním jednotlivých větrníčků? Vyzkoušejte tento recept, který chutná úplně stejně, ale je na celý…
Karamelové dortíčky ozvláštní váš sváteční stůl o novou, karamelovou příchuť. Na talíři s ostatním pečivem vypadají opravdu impozantně a každý host bude chtít tu dobrotu…
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme v hrnci nebo kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké nelepivé těsto,…
Štafetky jsou tak trochu retro moučník, má ale stále dost obdivovatelů, kteří si na něm pochutnávají. Můžete si zvolit, jestli budou mít konečnou podobu válečků,…
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu…
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu…
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypoklé strany lžíce namáčkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně vypadají. Kakaový korpus, karamelový pudinkový krém a navrch zakysaná smetana - to jsou výborné caffé řezy. Chcete se…
Vejce oddělíme. Do mísy dáme tvaroh, žloutky, olej, cukry a vyšleháme. Přidáme mouku s kypř. práškem a pudingem, přilijeme mléko, nakonec přidáme z bílků sníh. 3/4 těsta…
Tato bábovka je skvělý způsob, jak využít přebytečné bílky. Aby byla krásně nadýchaná, je potřeba důkladně vyšlehat tuhý sníh. Pak už stačí přidat cukr, olej a mouku a…
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Křehké hrušky se spojují s rozvařeným karamelem v pudinku a vytvářejí lahodný a jednoduchý dezert, který si snadno připravíte doma.
Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše…
KORPUS: Vyšleháme vejce s cukry, přidáme olej. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme do směsi a přilijeme mléko. Část těsta odendáme do jiné mísy. Do jednoho…
Korpus: Suché suroviny řádně promícháme, přidáme tekuté a vajíčka, promíchme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 25 - 35 minut na 160°C. Než se…
Všechny suroviny kromě sojového suku a rumu rozpustíme ve vodní lázni a mícháme cca 20 minut. Mezitím si nastrouháme sojový suk, nebo kokosovou tyčinku a smícháme ji s…
Takto připravený karamelový likér bez vajec postupně v lednici houstne a proto je dobré ho rychleji spotřebovat. Pokud do něj nepřimícháte rum, můžete ho servírovat i…
Ananas rozmixujeme i s vodou a smícháme s cukrem, moukou, práškem do pečiva, vejcem, jedlou sodou. Vše dobře promícháme a nalijeme na pečící papír do vysokého plechu.…