Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový větrník na plech

Milujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejme skvělý karamelový větrník na plech, kterým pohostíme celou rodinu a všichni si pochutnají.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min

130 min (90 min příprava + 40 min tepelná úprava)

14. 11. 2013 13:45

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie36 759 kJ / 8 786 kcal
Bílkoviny142,75 g
Tuky694,93 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 4,09 g
Sodík 1,34 g
Sůl3,18 g
Sacharidy486,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem si půjčila ze stránek facebooku, kde koluje již delší dobu.

Miluji větrníky a tak jsem prostě neodolala a zkusila.

V mém podání to sice není žádná cukrářská nádhera, ovšem ta chuť ...hm, ta chuť. Neodolala jsem a rozkrojila bez odležení.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

hanka.ulrychova hanka.ulrychova

17. 1. 2022 14:20

V poslední době dělám karamelový krém už jen z uvařeného kondenzovaného mléka Tatra (doba varu 2 hodiny). Krásně zkaramelizuje a pak už jen zašlehám do másla.

Kej7my

8. 9. 2021 09:02

Dělala jsem ho prvně, byl moc dobrý, i když ten karamel nahoře se mi moc nepovedl a hrnec letěl do koše ???? Recept si ukládám

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2020 17:08

Manavalu: To je ten lepsi pripad! :-D:-D:-D

Manavalu Manavalu

30. 11. 2020 12:20

Veronika.Hrozna: já myslím špatnou kvalitu fotky ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 11. 2020 21:55

Manavalu: Nahodou je krasny. Co chces, vzdyt to nemuze vypadat, jako uhlazeny dort, je to odpalovane testo a ma tak vypadat.:yes::yes::yes:

Manavalu Manavalu

29. 11. 2020 21:05

Tak jsem to konečně upekla babičce k narozeninám. Všichni chválili. Dávám fotku i když není obvzlaště pěkná:-D Veronika Hrozna děkuji za radu;-)

Manavalu Manavalu

23. 11. 2020 20:09

Děkuji moc za odpovědi. ;-)Dvakrát jsem pekla věnečky a ty se povedly tak se chci zkusit i větrník :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 11. 2020 18:40

Manavalu: Můžeš použít hustou karamelovou polevu naředěnou i vodou, sice trochu lepí , ale je to mňamka. Troubu neotvírej vůbec a po dopečení, když už těsto tmavne a má tmavé vršky, vypnout a nechat dojít v troubě 7-8 minut, aby nesplasklo. www.toprecepty.cz/recept/42496-vetrniky-pecene-v-kosicku/ je tam poleva a mám ji odzkoušenou!

1974andrea 1974andrea

23. 11. 2020 17:23

Manavalu: Bohužel to neporadím, nemám vyzkoušeno ;-) Asi by to šlo, ale poměry Vám neporadím.

Manavalu Manavalu

23. 11. 2020 12:35

Mohla by jsem nahradit smetanu v polevě mlékem a máslem:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2019 08:14

Lenina 123: Mám odzkoušeno, že jenom ty kousky, které se mají sníst v ten den nechám ve špajzu nebo v lednici /mám studený špajz/. Ostatní kousky jdou na tácku volně do jednoho šuplíky do mrazničky ! Po zmrznutí naskládám do krabice a uzavřu.Mráz polevu usuší. Po vyndání nechám volně na talíři rozmrazit a podávám. Jsou jako čerstvě upečené. Těsto mám z hrubé mouky i když je lepivé , tak z něj dělám větrníky jedna báseň! Nikdy nemíchám těsto dlouho, jen aby se zamíchaly vajíčka.Podívej se na větrníky pečené v košíčku, možná tě něco osloví a pomůže......:yes:.

hosta hosta

13. 3. 2019 22:23

Lenina 123: pokud mluvíš pouze o polevě, tak většinou cukr, který obsahuje, natáhne vzdušnou (nebo ledničkovou) vlhkost a změkne, více teče :-)

1974andrea 1974andrea

13. 3. 2019 22:17

Lenina 123: To je úplně normální, druhý den už ani to těsto není tak křehké, jako první. Když si koupíte větrník, druhý den je taky gumový ;-)

Lenina 123

13. 3. 2019 19:13

Lenina 123

13. 3. 2019 19:12

Můžete mi prosím někdo poradit, kde dělám chybu při přípravě karamelové polevy? Postupuji dle návodu, ten den je krásně tuhý, ale ne že by se nedal krájet. Krásně se táhne. Druhý den je takový tekutější až dosti lepkavý

1 2 3 4 6 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: větrníky na plech podle hrušky domaci vetrnik na plech větrník na plech podle ládi hrušky větrník na plech podle ládi hrušky recept domácí větrníky na plech lada hruška větrník na plech větrnik na plech ládi hrušky větrník na plech od ládi hrušky velký větrník na plech větrník na plech láďa hruška karamelový větrník recept větrnik na plechu podle hrušky láďa hruška recepty vetrniky na plech recept na domácí větrník na plech větrník recept větrník na plechu ládi hrušky větrníky na plech ládi hrušky recepty ladi hrušky větrník na plech vetrník naplech vetnik na plech

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, mléko, pudink karamelový, cukr moučkový, máslo, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr, cukr krupice, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Karamelový větrník na plech

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZoA