Křehký jablkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenTento famózní jablečný koláč je jednoduchý na přípravu, křehký, vláčný a mile starosvětský. Jedno úskalí však přeci jen má – nejlépe chutná druhý den po upečení, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 85,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tento famózní jablečný koláč je jednoduchý na přípravu, křehký, vláčný a mile starosvětský. Jedno úskalí však přeci jen má – nejlépe chutná druhý den po upečení, ale…
Tento vynikající, rychlý nepečený dort z piškotů a jablek nám dělávaly babičky v dětství. Jablečný dortík je perfektní nejen na oslavu, ale i jako svačinka. Bez špetky…
Na zpracování jablek je nespočet způsobů. Taková přesnídávka, na které si pochutnají všichni členové domácnosti, je výhra i na zimní období. Zkuste a přesvědčte se.…
Rafinovaně lahodný recept využívající jablka. Nejběžnější ovoce, které lze sehnat. Jablka ve spojení s pudinkovou vrstvou vytvoří šťavnatý zákusek, který i moc pěkně…
Vánoce se rychle blíží, a proto je načase oprášit recepty na cukroví. Jedním z tradičních receptů našich babiček jsou polomáčené banánky z pudinkového těsta. Slepují se…
Rychlé a lahodné, přesně takové potřebujeme moučníky k nedělní kávě. Dvoubarevná buchta z jednoduchého olejového těsta je vláčná díky pudinkovému krému s tvarohem. Voní…
Pokud máte nadbytek jablek a nechcete už o štrúdlu ani slyšet, zkuste osvědčený recept na úžasné jablečné řezy. Jsou křehké, vláčné a jednoduché. Nejlépe chutnají druhý…
Doma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený…
Dezert, který většině z nás připomene dětství – to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska. Plátky listového těsta, plněné výborným žloutkovým…
Tvarohové řezy s ovocným želé jsou tak dobré, že jakmile dojíte jeden kousek, půjdete si rovnou pro další dva. Zkuste jim však darovat jednu noc v lednici, aby se…
Nedělní návštěva za dveřmi a vy nevíte jaký moučník naservírovat ke kávě? Vyzkoušejte recept na rychlou pudinkovou buchtu, na kterou můžete dát jakékoliv ovoce, které…
Jako každý podzim ve sladkém pečení kralují jablka. Pojďme si z nich připravit tento nadýchaný a šťavnatý moučník. K ruce nám při jeho přípravě bude stačit hrníček a za…
Přemýšlíte, jaký dezert připravíte rodině nebo návštěvě? Vyzkoušejte tento recept s nadýchaným piškotem, vanilkovým krémem a čokoládovou polevou provoněnou rumem. Jistě…
Z droždí, mléka a cukru vypracujeme kvásek.Přidáme mouku, vejce, nastrouhanou heru, špetku soli a necháme zhruba hodinu vykynout.Nádivku připravíme tak, že uvaříme…
Tvarohové moučníky patří vůbec k těm nejoblíbenějším v české kuchyni. Tyhle řezy překvapí svou vláčností a ovocnou příchutí. Pusťte se směle do pečení, ať můžete co…
Díky nastrouhaným jablkům, která jsou ukrytá v kakaovém těstě, jsou jablkové kostky fantasticky vláčné. Než se moučník upeče, uvaříme vanilkový pudink a ještě horký…
Zlatavý moučník plný voňavých jablek rozzáří váš stůl a provoní celou kuchyni. Každé sousto je jemné, šťavnaté a tak lahodné, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete.
Do mísy dáme všechny sypké ingredience a dobře promícháme pak přidáme ostatní a znovu rychle a dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mléko, aby vzniklo středně husté…
Drobenkové koláče jsou velkým hitem, protože jejich přípravu zvládne skutečně každý. Máme pro vás recept na koláč se smetanovým pudinkem a švestkami. Servírovat jej…
Jednoduché, efektní a výborné. Takové je skořicové cukroví, které vytvoříme pomocí lisu na česnek. Stačí pár ingrediencí, pořádná dávka skořice a domovem se bude linout…
Vláčný ořechový korpus a karamelový krém prostě patří dohromady. Moučník vypadá skvěle a ještě lépe i chutná. Můžeme ozdobit i čokoládovými lupínky. Má jediný nedostatek…
Strouhaný koláč se objevuje v různých obměnách. Autorka ho sem přidala pro ty z vás, kteří mají stejně jako ona rádi, když je plech využitý do posledního kousku. Chuť…
Snadný křehký koláč s jablečnou náplní přijde k chuti kdykoliv vás honí mlsná. Nakrájený na úhledné řezy vypadá moc hezky. Chutná skvěle čerstvě upečený, do druhého dne…