Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v komíně

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí. Krok 2: Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a za nožky je pověsíme do vyhřáté udírny. Krok 3: Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat směsí oleje a trochy grilovacího koření.

Zveřejněno 2. 8. 2010

Poznámka autorky cathleen

Nejchutnější jsou čerstvě vytažená z udírny, teplá, měkounká a voňavá kouřem.

Fotky nemám nic moc, protože si synek na týden své dovolené půjčil můj foťák a mně zbyla na focení jen kamera :-/

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v komíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKL8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v komíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKL8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

zizala: až budeš mít návštěvu opravdu naplánovanou, rádi nachystáme ;-)

mika59: jsem zvědavá, jak budou chutnat - nám tedy chutnají opravdu moc:-p

To je náhoda,manžel zrovna dodělal domácí udírnu,tak to bude asi první uzení.Dík za tip.:yes:

Tý jo :-p:yes::yes: Takže návštěvu u Tebe budu hlásit 2-3 dny předem ;-):-))

Nedávno jsme dělali znovu, přidala jsem lepší fotku :-)

děkuji:-)

uzeni: musela jsem s dotazem k manželovi - zpočátku udí dost teplým kouřem, pak chladnějším. Ale naše "udírnička" je vlastně v komíně doma postaveného většího zahradního krbu, takže teplota v ní bývá spíš vyšší.
Snad ti to trochu pomůže...?:-8

jak asi má být teplota

dotaz: kuze vyuzeneho kurete je slana hodne, maso je jako stavnata sunka, nejchutnejsi (aspon pro nas) jeste horke z udirny.
Pokud chcete, mnozstvi soli o trochu snizte, zalezi na vas....

Ještě dotaz není te soli hodně, dělám poprvé?

Lák, pomoc: vodu davame studenou. A pokud nebude na 2,5 kg kurat 5 l nalevu stacit, muzete podle potreby pridelat, ne? ;-)

Dnes asi 2,5kg kuřecích čtvrtek naložím a v sobotu udím,bude stačit 5l nálevu.

Voda má vařit,nebo může být studená?
Děkuji

Velká dobrota:-p:yes:+9

Cathleen- moc ráda bych něco, někdy i někoho,:-D pověsila za nožky, někdy i za krček:-)), ale nemám ten komín. Musí to být dobrota:yes:+:-)

Kuřata by byla. Jenom ten komín :-(. :yes::yes::yes:+

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
jak udit kure, jak vyudit kuře, uzení kuřete, uzení kuřat, udime kure, kure do udirny, kuře z udírny, jak udit kurata, kuře v udírně, jak doma vyudit kuře, jak se udí kuře, udírny plechové, udit kuře, recepty do udírny, lák na uzení kuřete, nálev na uzené kuře, recept na uzení kuřat, udime kurata, priprava kurete na uzeni, recepty na uzení kuřat

Suroviny:
voda, sůl, kuře

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu