

Kuře v komíně
Suroviny
- 5 litrů vody
- 1 kg soli
- 2-3 kuřata
Postup přípravy receptu
Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí.
Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a za nožky je pověsíme do vyhřáté udírny.
Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat směsí oleje a trochy grilovacího koření.
Poznámka od kuchařky
Nejchutnější jsou čerstvě vytažená z udírny, teplá, měkounká a voňavá kouřem.
Fotky nemám nic moc, protože si synek na týden své dovolené půjčil můj foťák a mně zbyla na focení jen kamera :-/
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře v komíně
-
zizala: až budeš mít návštěvu opravdu naplánovanou, rádi nachystáme
mika59: jsem zvědavá, jak budou chutnat - nám tedy chutnají opravdu moc -
To je náhoda,manžel zrovna dodělal domácí udírnu,tak to bude asi první uzení.Dík za tip.
-
Tý jo
Takže návštěvu u Tebe budu hlásit 2-3 dny předem
-
Nedávno jsme dělali znovu, přidala jsem lepší fotku
-
děkuji
-
uzeni: musela jsem s dotazem k manželovi - zpočátku udí dost teplým kouřem, pak chladnějším. Ale naše "udírnička" je vlastně v komíně doma postaveného většího zahradního krbu, takže teplota v ní bývá spíš vyšší.
Snad ti to trochu pomůže...? -
jak asi má být teplota
-
dotaz: kuze vyuzeneho kurete je slana hodne, maso je jako stavnata sunka, nejchutnejsi (aspon pro nas) jeste horke z udirny.
Pokud chcete, mnozstvi soli o trochu snizte, zalezi na vas.... -
Ještě dotaz není te soli hodně, dělám poprvé?
-
Lák, pomoc: vodu davame studenou. A pokud nebude na 2,5 kg kurat 5 l nalevu stacit, muzete podle potreby pridelat, ne?
-
Dnes asi 2,5kg kuřecích čtvrtek naložím a v sobotu udím,bude stačit 5l nálevu.
-
Voda má vařit,nebo může být studená?
Děkuji -
Velká dobrota
+9
-
Cathleen- moc ráda bych něco, někdy i někoho,
pověsila za nožky, někdy i za krček
, ale nemám ten komín. Musí to být dobrota
+
-
Kuřata by byla. Jenom ten komín
.
+