Kuře v komíně

Postup přípravy receptu

  1. Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí.

  2. Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a za nožky je pověsíme do vyhřáté udírny.

  3. Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat směsí oleje a trochy grilovacího koření.

Poznámka od kuchařky

Nejchutnější jsou čerstvě vytažená z udírny, teplá, měkounká a voňavá kouřem.

Fotky nemám nic moc, protože si synek na týden své dovolené půjčil můj foťák a mně zbyla na focení jen kamera :-/

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Komentáře k receptu Kuře v komíně

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    zizala: až budeš mít návštěvu opravdu naplánovanou, rádi nachystáme ;-)

    mika59: jsem zvědavá, jak budou chutnat - nám tedy chutnají opravdu moc:-p

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To je náhoda,manžel zrovna dodělal domácí udírnu,tak to bude asi první uzení.Dík za tip.:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tý jo :-p:yes::yes: Takže návštěvu u Tebe budu hlásit 2-3 dny předem ;-):-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Nedávno jsme dělali znovu, přidala jsem lepší fotku :-)

    Odpovědět

  • ahojky ahojky(neregistrovaný)

    děkuji:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    uzeni: musela jsem s dotazem k manželovi - zpočátku udí dost teplým kouřem, pak chladnějším. Ale naše "udírnička" je vlastně v komíně doma postaveného většího zahradního krbu, takže teplota v ní bývá spíš vyšší.
    Snad ti to trochu pomůže...?:-8

    Odpovědět

  • uzeni uzeni(neregistrovaný)

    jak asi má být teplota

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    dotaz: kuze vyuzeneho kurete je slana hodne, maso je jako stavnata sunka, nejchutnejsi (aspon pro nas) jeste horke z udirny.
    Pokud chcete, mnozstvi soli o trochu snizte, zalezi na vas....

    Odpovědět

  • dotaz dotaz(neregistrovaný)

    Ještě dotaz není te soli hodně, dělám poprvé?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Lák, pomoc: vodu davame studenou. A pokud nebude na 2,5 kg kurat 5 l nalevu stacit, muzete podle potreby pridelat, ne? ;-)

    Odpovědět

  • pomoc pomoc(neregistrovaný)

    Dnes asi 2,5kg kuřecích čtvrtek naložím a v sobotu udím,bude stačit 5l nálevu.

    Odpovědět

  • Lák Lák(neregistrovaný)

    Voda má vařit,nebo může být studená?
    Děkuji

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Velká dobrota:-p:yes:+9

    Odpovědět

  • maris maris

    Cathleen- moc ráda bych něco, někdy i někoho,:-D pověsila za nožky, někdy i za krček:-)), ale nemám ten komín. Musí to být dobrota:yes:+:-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Kuřata by byla. Jenom ten komín :-(. :yes::yes::yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak udit kure jak vyudit kuře uzení kuřete uzení kuřat udime kure kure do udirny kuře z udírny jak udit kurata kuře v udírně jak doma vyudit kuře jak se udí kuře udírny plechové udit kuře recepty do udírny lák na uzení kuřete nálev na uzené kuře recept na uzení kuřat udime kurata priprava kurete na uzeni recepty na uzení kuřat