Rakytníkový sirup zastudena
Recept ještě nebyl hodnocenRakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 393 kJ / 94 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 2,01 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 6,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Rakytník má spoustu pozitivních účinku na naše zdraví. Obsahuje vitamín C, pomáhá bojovat proti únavě a posiluje imunitu. Z rakytníku můžete připravit džem, který je…
Oranžové bobulky rakytníku v sobě skrývají opravdovou nálož vitamínů. Z jeho úrody můžeme připravit třeba sirup, který bodne zejména v zimě. Práci nám dá hlavně…
Tento recept spojuje tři lahodné a zdraví prospěšné formy rakytníku. Džem je ideální na pečivo, džus osvěží kdykoliv během dne a čaj poskytne hřejivý a uklidňující…
Rakytník je bohatý na různé vitamíny. Připravit z něj můžete výborný džem, jehož atypickou sladkokyselou chuť si zajisté zamilujete. Džem můžeme mazat na chleba,…
Rakytníkový likér je jemný alkoholický nápoj s charakteristickou kyselo-sladkou chutí. Olej v rakytníkových plodech je doslova plný vitaminů a jiných prospěšných látek.…
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ananas očistíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky.Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Použijeme program multifunkce: gril + horký vzduch…
Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu buď vidličkou nebo přístrojem na citrus.Rakytník dáme do smoothie nádoby zároveň s vodou a pomixujeme.Přecedíme rakytník…
Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak…
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku rozmarýnu…
Džem ze šťávy rakytníku je opravdovou vitamínovou bombou, která kombinuje jedinečnou, lehce kyselou chuť rakytníku s příjemnou sladkostí. Tento džem nejenže osvěží vaše…
Králičí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmarýn a rakytník. Mírně podlijeme vývarem.Pečeme přikryté v mírně vyhřáté troubě. V průběhu…
Sytě oranžový elixír je čistě přírodní, svěží a nakyslý. Skvěle se hodí k popíjení jen tak po malých doušcích, nebo do míchaných drinků s tonikem. Rakytník řešetlákový…
Zralé kuličky rakytníku otrháme do misky. Nejlépe to jde po zmražení celých nastříhaných větviček, to pak z nich kuličky opadají téměř samy.Probereme kuličky a…
Rakytníkový olej si sice můžeme koupit, ale snadno ho připravíme i doma. Na jeho výrobu dokonce využijeme pouze zbytky plodů rakytníku, které nám zůstaly po výrobě…
Rakytník řešetlákový je vitamínem C přímo nabitý, proto je vhodné ho v čase dobré úrody uchovat na zimu i v kompotu. Příprava je poměrně snadná, jako u všech ostatních…
Plody rakytníku obsahují spoustu vitamínu C a mají výraznou sladkokyselou chuť. Ta skvěle vynikne v tomto pikantním džemu, kde se snoubí chutě rakytníku, pomeranče a…