Rakytníkový sirup zastudena
Recept ještě nebyl hodnocenRakytník je nabitý vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 393 kJ / 94 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 2,01 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
| – cukry | 6,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rakytník je nabitý vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Oranžové bobulky rakytníku v sobě skrývají opravdovou nálož vitamínů. Z jeho úrody můžeme připravit třeba sirup, který bodne zejména v zimě. Práci nám dá hlavně…
Sladkokyselá chuť a sytě oranžová barva dělají z rakytníkového džemu nejen lahodnou pomazánku, ale i cenný zdroj vitamínu C a dalších antioxidantů. Domácí džem z…
Rakytníkový likér je jemný alkoholický nápoj s charakteristickou kyselo-sladkou chutí. Olej v rakytníkových plodech je doslova plný vitaminů a jiných prospěšných látek.…
Tento recept spojuje tři lahodné a zdraví prospěšné formy rakytníku. Džem je ideální na pečivo, džus osvěží kdykoliv během dne a čaj poskytne hřejivý a uklidňující…
Zralé kuličky rakytníku otrháme do misky. Nejlépe to jde po zmražení celých nastříhaných větviček, to pak z nich kuličky opadají téměř samy.Probereme kuličky a…
Sytě oranžový elixír je čistě přírodní, svěží a nakyslý. Skvěle se hodí k popíjení jen tak po malých doušcích, nebo do míchaných drinků s tonikem. Rakytník řešetlákový…
Krásně vláčný dýňový chlebíček, k jehož přípravě nepotřebujete vejce. O dokonalou strukturu se postará dýňové a jablečné pyré. Díky špaldové mouce, sušenému rakytníku i…
Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak…
Rakytníkový olej si sice můžeme koupit, ale snadno ho připravíme i doma. Na jeho výrobu dokonce využijeme pouze zbytky plodů rakytníku, které nám zůstaly po výrobě…
Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu buď vidličkou nebo přístrojem na citrus.Rakytník dáme do smoothie nádoby zároveň s vodou a pomixujeme.Přecedíme rakytník…
Plody rakytníku obsahují spoustu vitamínu C a mají výraznou sladkokyselou chuť. Ta skvěle vynikne v tomto pikantním džemu, kde se snoubí chutě rakytníku, pomeranče a…
Rakytník je bohatý na různé vitamíny. Připravit z něj můžete výborný džem, jehož atypickou sladkokyselou chuť si zajisté zamilujete. Džem můžeme mazat na chleba,…
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ananas očistíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky.Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Použijeme program multifunkce: gril + horký vzduch…
Králičí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmarýn a rakytník. Mírně podlijeme vývarem.Pečeme přikryté v mírně vyhřáté troubě. V průběhu…
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku rozmarýnu…
Džem ze šťávy rakytníku je opravdovou vitamínovou bombou, která kombinuje jedinečnou, lehce kyselou chuť rakytníku s příjemnou sladkostí. Tento džem nejenže osvěží vaše…
Rakytník řešetlákový je vitamínem C přímo nabitý, proto je vhodné ho v čase dobré úrody uchovat na zimu i v kompotu. Příprava je poměrně snadná, jako u všech ostatních…