Rakytníkový sirup zastudena
Recept ještě nebyl hodnocenRakytník je nabitý vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 393 kJ / 94 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 2,01 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
| – cukry | 6,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rakytník je nabitý vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho…
Rakytníkový likér je jemný alkoholický nápoj s charakteristickou kyselo-sladkou chutí. Olej v rakytníkových plodech je doslova plný vitaminů a jiných prospěšných látek.…
Zralé kuličky rakytníku otrháme do misky. Nejlépe to jde po zmražení celých nastříhaných větviček, to pak z nich kuličky opadají téměř samy.Probereme kuličky a…
Oranžové bobulky rakytníku v sobě skrývají opravdovou nálož vitamínů. Z jeho úrody můžeme připravit třeba sirup, který bodne zejména v zimě. Práci nám dá hlavně…
Tento recept spojuje tři lahodné a zdraví prospěšné formy rakytníku. Džem je ideální na pečivo, džus osvěží kdykoliv během dne a čaj poskytne hřejivý a uklidňující…
Rakytník řešetlákový je vitamínem C přímo nabitý, proto je vhodné ho v čase dobré úrody uchovat na zimu i v kompotu. Příprava je poměrně snadná, jako u všech ostatních…
Sladkokyselá chuť a sytě oranžová barva dělají z rakytníkového džemu nejen lahodnou pomazánku, ale i cenný zdroj vitamínu C a dalších antioxidantů. Domácí džem z…
Sytě oranžový elixír je čistě přírodní, svěží a nakyslý. Skvěle se hodí k popíjení jen tak po malých doušcích, nebo do míchaných drinků s tonikem. Rakytník řešetlákový…
Krásně vláčný dýňový chlebíček, k jehož přípravě nepotřebujete vejce. O dokonalou strukturu se postará dýňové a jablečné pyré. Díky špaldové mouce, sušenému rakytníku i…
Králičí stehno osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmarýn a rakytník. Mírně podlijeme vývarem.Pečeme přikryté v mírně vyhřáté troubě. V průběhu…
Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak…
Rakytník je bohatý na různé vitamíny. Připravit z něj můžete výborný džem, jehož atypickou sladkokyselou chuť si zajisté zamilujete. Džem můžeme mazat na chleba,…
Džem ze šťávy rakytníku je opravdovou vitamínovou bombou, která kombinuje jedinečnou, lehce kyselou chuť rakytníku s příjemnou sladkostí. Tento džem nejenže osvěží vaše…
Rakytníkový olej si sice můžeme koupit, ale snadno ho připravíme i doma. Na jeho výrobu dokonce využijeme pouze zbytky plodů rakytníku, které nám zůstaly po výrobě…
Plody rakytníku obsahují spoustu vitamínu C a mají výraznou sladkokyselou chuť. Ta skvěle vynikne v tomto pikantním džemu, kde se snoubí chutě rakytníku, pomeranče a…
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky.Na maso dáme rakytník, obložíme pomerančem nakrájeným i s kůrou na plátky, přidáme větvičku rozmarýnu…
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ananas očistíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky.Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Použijeme program multifunkce: gril + horký vzduch…
Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu buď vidličkou nebo přístrojem na citrus.Rakytník dáme do smoothie nádoby zároveň s vodou a pomixujeme.Přecedíme rakytník…