Postup přípravy
Krok 1: Zralé kuličky rakytníku otrháme do misky. Nejlépe to jde po zmražení celých nastříhaných větviček, to pak z nich kuličky opadají téměř samy.
Krok 2: Probereme kuličky a odstraníme spadlé lístky, i když i ony jsou léčivé.
Krok 3: Kuličky rakytníku ve vyšší misce rozmixujeme tyčovým mixérem a vzniklou šťávu nalijeme do sáčků na led. Není nutné ji cedit.
Krok 4: Naplněné sáčky dáme zmrazit.
Krok 5: Použití: V horkých dnech stačí dát do sklenice s vodou jeden rakytníkový "polštářek" a pár kousků ledu, vznikne osvěžující pití.
V zimě tuto šťávu přidáme do čaje.
V zimě tuto šťávu přidáme do čaje.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníková šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ6N
Moje poznámka
Rakytníková šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ6N
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 6 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 6 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 5 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 5 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 5 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 6 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 7 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 7 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 7 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 8 hodinami
Suroviny:
rakytník
Komentáře (5)
Jak poznat zralý rakytník? Poradíme, kdy je nejlepší plody otrhat na zpracování