Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin štrúdl

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alondra alondra

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Upečte si ke kávě tento klasický štrúdl. Štrúdl připravíte z domácího těsta, naplníte strouhanými jablíčky okořeněnými skořicí a dozlatova upečete. Abyste tento vynikající dezert ještě vylepšili, můžete ho polít vanilkovým pudingem.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 475 kJ /
2 743 kcal
Bílkoviny59,61 g
Tuky83,51 g
Vláknina36,30 g
Cholesterol 702 mg
Sodík 794 mg
Sůl2,47 g
Sacharidy419,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich těsto. Necháme ho chvíli odpočinout. Krok 3: Mezitím oloupeme a nastrouháme jablíčka, osladíme je a přidáme trochu skořice. Krok 4: Těsto dáme na pomoučněný vál a vyválíme z něj placku. Krok 5: Na ni nasypeme trošku strouhanky, je možné posypat i trochou kokosu. Krok 6: Z nastrouhaných jablek vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu. Poté je rovnoměrně rozložíme na vyválené a posypané těsto. Opatrně zabalíme. Krok 7: Štrúdl položíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do rozehřáté trouby péct 30-40 minut. Krok 8: V průběhu pečení ještě tak dvakrát potřeme vajíčkem.

TIP: Jak naložit jablka na štrúdl

Zveřejněno 4. 11. 2012 16:25

Poznámka autora alondra

Nejlepší je až druhý den, pokud tedy něco zbyde. Já navíc podávám s vanilkovým pudinkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7VkO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7VkO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Zuzajda: Já štrůdl před vložením do trouby na více místech propíchám vidličkou;-)

Dnes jsem pekla znovu a zase mi praskl. Chci se proto zeptat, na kolik stupňů jej pečete? Možná že jsem dala moc (180°C)?:-O

Tak jsem upekla minulý týden a dnes peču znova. je úžasný a hned zmizel. Sice těsto mi popraskalo při pečení, ale asi to bude tím, že jsem neměla strouhanku a sypala jsem desku při válení moukou. Chuť těsta byla však úžasná, přidala jsem vlašské ořechy a nemělo to chybu :yes: děkuji za rychlý a dobrý recept:-p

Receptu na strudl neni nikdy dost, na fotkach vypada lakave..:yes::yes:

krásný:-p:yes::yes::-K

:-p:yes::yes:

JitkaR:já dělám jednu, ale je dlouhá přes celý plech:-)

Mohu se zeptat kolik je šišek s těch surovin co jsou napsané v receptru? Díky

jarda Kadic::-)ano přesně tak.

Kokos a strouhanku nemichat do všech surovin, nechat, až pak na rozvalene těsto, nakonec přijdou jablíčka, alespoň si myslím.......:yes:

Iness:Jo jo je tu v receptíku napsáno,že jablíčka osladíme,ale nepsala jsem přesně kolik cukru,protože si myslím:-),že záleží taky na jablíčkách jak jsou sladké a jak kdo má rád,Je to podle chuti.Třeba dneska jsem ,když jsem závin dělala,tak jem do jablek přidala trochu mandlové příchuti místo skořice a je to taky moooc dobrý:-)))

alondra:Tak máš ode mě první bodík. A ještě jedna otázka:-8. Ty nedáváš do jablečné náplně cukr? Já dávám a hromadu skořice k tomu:-D;-).

Hmmmmmm, paráda!!!:yes:

Iness:;-)napraveno děkuji.

Pěkný:-p, jen nemáš v surovinách jablíčka;-).

Tématické fráze:
štrůdl, babiččin štrůdl, nejlepší jablečný štrůdl, babiččin jablečný štrůdl, babiččin tažený jablečný štrůdl, štrůdl nejlepší recepty, levný babiččin jablečný štrudl, babičin štrúdl, štrúdl s pudinkem, jablečný štrudl s pudinkem, babiččiny recepty štrůdl, nejlepší jablkový štrůdl, babiččin tažený štrůdl, štrúdl s vanilkovým pudinkem, rychlý jablkový štrudl, jablečná štrůdl, rychlý jablečný štrůdl, babiččin jablečná štrůdl, babiččiny recepty tažený štrůdl, recept na strudl

Suroviny:
vejce, mouka hladká, máslo, mléko, prášek do pečiva, sůl, cukr, jablko, cukr, skořice, strouhanka, kokos, vejce

Přidat fotografie receptu