Džem z rakytníku

rihana Kuchař: rihana

Zavařeniny 1 názor

Suroviny

1 litr šťávy z rakytníku
1 kg cukru
2 ks želírfix 1:1
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nastříhám větve rakytníku na 20ti cm kousky, dám do mrazáku a druhý den jen oklepu. Rakytník opláchnu a nechám ještě do druhého dne v lednici na sítu, aby vytekla všechna voda, to je důležité. Zastudena ponorným mixérem rozmixuji a propasíruji.

  2. Na jeden litr šťávy jsem dala 1 kg cukru (může se dát méně) a 2 ks želírfixu 1:1. Snažím se nevařit, jen to nechám pomalu táhnout než se cukr rozpustí. Před bodem varu (ale nevadí, když varem přejde), dám do skleniček a obrátím dnem vzhůru.

  3. Dělám to takto již několik let a je tak správně hustý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Džem z rakytníku

  • Jaromira18 Jaromira18

    Také jsem jí dělala, je vynikající, dovolila jsem si přidat fotku.

    Odpovědět

Tématické fráze: rakytník recepty džem s rakytníku recept džem z rakytníku recept dzem z rakytniku rakytníkové recepty rakytníkový džem recept rakytník v mrazáku rakytník s ananasem rakytník do mrazáku recept-husty rakytnikovy džem rakytník do do mrazáku

Zapomněl/a jsem heslo