

Džem z rakytníku
Suroviny
- 1 litr šťávy z rakytníku
- 1 kg cukru
- 2 ks želírfix 1:1
Postup přípravy receptu
Nastříhám větve rakytníku na 20ti cm kousky, dám do mrazáku a druhý den jen oklepu. Rakytník opláchnu a nechám ještě do druhého dne v lednici na sítu, aby vytekla všechna voda, to je důležité. Zastudena ponorným mixérem rozmixuji a propasíruji.
Na jeden litr šťávy jsem dala 1 kg cukru (může se dát méně) a 2 ks želírfixu 1:1. Snažím se nevařit, jen to nechám pomalu táhnout než se cukr rozpustí. Před bodem varu (ale nevadí, když varem přejde), dám do skleniček a obrátím dnem vzhůru.
Dělám to takto již několik let a je tak správně hustý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Džem z rakytníku
-
Také jsem jí dělala, je vynikající, dovolila jsem si přidat fotku.