Ředkvičková polévka (àla držkovka)
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné ředkvičky nahrubo postrouháme, cibuli si pokrájíme na malé kostičky.Nejprve necháme na trošce oleje zpěnit cibulku, pak zasypeme ml.paprikou a přidáme hladkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné ředkvičky nahrubo postrouháme, cibuli si pokrájíme na malé kostičky.Nejprve necháme na trošce oleje zpěnit cibulku, pak zasypeme ml.paprikou a přidáme hladkou…
Standardně na narozeniny obdarujeme oslavence sladkým dortem. Ale pro ty, co nemusí sladké, můžeme připravit slanou verzi. Z toustového chleba, pomazánek, různých uzenin…
Oba druhy paprik, rajčata a červené ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka.Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky a zpěníme na oleji…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku (množství podle toho, jak chceme polévku hustou) uděláme jíšku kterou zalijeme zeleninovým vývarem a…
Tento salát připravíme během chvilky. Stačí nám k tomu čerstvá zelenina, voňavé bylinky, vejce uvařená natvrdo a trochu oleje a citronové šťávy. Ve svěží chuti salátu…
Vždy se po zimě těšíme na první jarní zeleninu - křehoučké a šťavnaté ředkvičky. Když nás omrzí je jíst jen tak, můžeme si z nich připravit lahodnou pomazánku. Přidáním…
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyškrábneme jádra. Dužinu nasekáme na malé kostičky. Ty osolíme a necháme je cca 12 hodin v uzavřené nádobě v chladu. Chorizo…
Zeleninu nakrájíme na plátky, sýr na kousky. Smetanu ochutíme hořčicí a okořeníme. Nakrájenou zeleninu přelijeme smetanou, posypeme nastrouhaným vejcem a posypeme…
U chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, bílý oloupeme, zelený nemusíme. Zbylou zeleninu také očistíme, omyjeme. Pokud je vodnice čerstvá s tenkou slupkou, loupat ji také…
Z žampionů odstraníme nožky a odložíme bokem. Hlavičky oloupeme a vnitřky žampionů mírně osolíme. Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme nadrobno nakrájené nožky…
Marináda: Nejprve kardamom a česnek podrtíme v hmoždíři, nebo rozválíme válečkem v pytlíku. Přidáme pepř , sůl a olej a smícháme. U stehýnka si nožem uvolníme kůži,…
1. Hlávkové saláty rozeberte na jednotlivé listy, důkladně je omyjte pod tekoucí vodou a natrhejte na menší kousky. Cibulky opláchněte a nakrájejte nadrobno. Řeřichu…
Zeleninu a vajíčko nakrájíme, pokud nemáme řepu plátkovanou, nakrájíme kuličky na menší kousky či plátky.Na talíři rozložíme salátové listy, přidáme řepu, zeleninu,…
Umytý ledový salát natrháme na kousky, omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka, vejce na půlměsíčky. Přidáme nakrájené broskve a vše v míse promícháme. Uděláme zálivku ze…
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme spolu s pokrájenou cibulí, na lupínky strouhaným česnekem, na kolečka strouhanými kořínky mrkve a petržele (nať odložíme a přidáme…
Brambory i se slupkou omyjeme a vaříme v osolené vodě cca 15 minut. Slijeme a rozložíme na plech. Pokud máme větší brambory, pokrájíme je na větší kolečka nebo půlky.…
Robertova hnědá omáčka: Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr…
Ředkvičky a celer nakrájíme na plátky.Na pánvi rozehřejeme máslo,vložíme ředkvičky a celer,smažíme 10 minut.Přidáme šunku,prohříváme 5 minut, nakonec zalijeme vejci a…
Marinádu důkladně promícháme , malinko osolíme. Vložíme tam křidýlka a necháme alespoň 1 hodinu (čím dýl tím líp). Na pánvi rozpálíme olej a vložíme křidýlka na…
Ředkvičky, celer, cibuli, cinulku a okurky nakrájejte na malé kostičky. Kopr otrhejte ze stonků a společně s pažitkou ho nasekejte nožem. Tofu vyjměte z obalu,…
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vychladlé nahrubo nastrouháme společně s ředkvičkami.. Klobásku nasekáme nadrobno.Přidáme smetanové tavené sýry a vše vyšleháme do…
Dle libosti nakrajíme všechnu zeleninu a sýr do velké mísy. Tuňáka rozkouskujeme a vsypeme k zelenině včetně štávy z plechovky. Vše důkladně zamíchme, dle chuti osolíme…
Nabízím další ispiraci na zdobení, zde převážně ze zeleniny - suroviny lze použít určitě i jiné, např. různé koření, nebo místo čerstvé okurky může být zavařená. (Z…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Jak na domácí sušenkovou pomazánku? Podle našeho návodu ji připravíte levou zadní!
Retro okénko: Frankfurtská polévka je rychlá, zasytí, využijete do ní zbytky z lednice a vyjde vás na pouhých 40 Kč
Holka u plotny radí: Jihočeské bosáky z brambor a dýně vypadají lákavě a chutnají božsky. K přípravě stačí jen tři suroviny