Kuřecí plátky s ostrou zeleninou a vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenNejdřív si uděláme ostrou směs z paprik, cibule, feferonek a rajčat. Cibuli zapěníme na oleji, přidáme papriky na nudličky a 2 feferonky. Posolit, popepřit a podusit do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdřív si uděláme ostrou směs z paprik, cibule, feferonek a rajčat. Cibuli zapěníme na oleji, přidáme papriky na nudličky a 2 feferonky. Posolit, popepřit a podusit do…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky,…
Rýžové nudle dáme do osolené vařící vody, jsou uvařené za chvilku.V misce rozmícháme mascarpone nebo pomazánkové máslo se smetanitem, hořčicí, chilli, potom přidáme…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět obložená mísa plná různých chuťovek. Pokud vám již došla inspirace, jakou pomazánku zvolit, vyzkoušejte připravit dvě různé krémové…
Bramborový salát připravený s okurkou, ředkvičkami, pažitkou a výraznou zálivkou lze podávat vlažný. Ale ještě lepší bude, když ho necháte chvíli odležet. Můžete ho…
Oblíbenou jarní zeleninou jsou ředkvičky, které nejsou náročné na pěstování a obsahují spoustu užitečných vitamínů a minerálů. Snadný ředkvičkový salát s mozzarelou je…
Plněná vejce krásně ozdobí a zpestří pohoštění podávané na oslavách. Vejce uvařená natvrdo naplníme směsí z žervé a žloutků a ozdobíme sardelovými očky s kapary, díky…
Není nic jednoduššího, než si k hlavnímu jídlu dopřát i porci svěží a křupavé zeleniny. První úrodou na našich zahrádkách jsou zpravidla ředkvičky. Ty spojíme s cibulkou…
Pohanka nemusí sloužit jen jako příloha, ale můžete z ní připravit i výbornou pomazánku na bázi tvarohu. S ředkvičkami a cibulkou, dochucená čerstvě prolisovaným…
Kuřecí maso nabízí spoustu možností úpravy. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, určitě si oblíbíte tento recept na pikantní kuřecí placičky se slaninou. V kombinaci se…
Hovězí kližka je skvělá na přípravu gulášů a pokrmů, které vyžadují dlouhé dušení. Díky obsahu kolagenu získáte výbornou šťávu, a když jí dopřejete dostatek času, maso…
Vynikající a snadný letní předkrm v podobě cuketového sushi si zamilujete. Hodí se i jako doplněk ke grilovaným specialitám a věřte, že okouzlí i všechny kolem. Klíčem k…
Květák s opečenou strouhankou je výbornou a chutnou alternativou ke klasické smažené variantě. Skvěle se hodí i jako lehká večeře. Se šťouchaným bramborem a zeleninovým…
Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu a necháme okapat. Na pánvi s olejem orestujeme cibulku a šunku nakrájenou na kostky. Zamícháme do těstovin a necháme vystydnout. …
Čínské zelí a ledový salát nakrouháme na kráječi nahrubo. Rajské a ředkvičky nakrájíme na osminky (případně menší díly), osolíme, opepříme a dochutíme octem, cukrem a…
Ředkvičky nastrouháme najemno, vymačkáme štávu, dáme půlku zakysané smetany a 2 lžíce tvarohu, osolíme, opepříme. Promícháme a dáme do lednice vychladit.
Ředkvičky opláchneme. Ředkvičky a sýr nastrouháme do misky, přidáme majolku, pomazánkové máslo, sůl a pepř. Vše zamícháme. Mažeme na chléb a pečivo. Lze ozdobit listem…
Játra umyjeme, nakrájíme. Cibuli a kapii taky nakrájíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo, přidáme cibuli a kapii a játra. Dělejte to opravdu na sádle a jenom chvíli, asi…
Propláchnutou pohanku dáme vařit v osolené vodě. Ve chvíli, kdy začne voda vřít, pohanku zaklopíme a dáme na půl hodiny "odpočinout" do peřin.Mezitím necháme na troše…
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy…
Uvarime testoviny. Scedime a dame do misy. Nechame vychladnout. Pridame cely bily jogurt max, pomazánku, konzervu hrasku, konzervu kukurice, redkvicky, ochutime…
Omytou, očištěnou a vychlazenou zeleninu pokrájíme na menší kousky a nasypeme do mísy. Česnek nasekáme najemno nebo nastrouháme a přidáme k zelenině. Zeleninu mírně…
Z makrely uděláme filety a pokusíme se zbavit všech kostí. Nasolíme, opepříme, dáme do parního hrnce, přidáme 1 větvičku rozmarýnu a necháme dělat na páře 15 - 20 minut…