Kvašená zelenina Pickles

Katka B Kuchařka:

Ostatní 2 názory

Suroviny

na 100 g zeleniny 2 g soli
Jakákoli tvrdá zelenina, např.:
hlávkové zelí (bílé, modré i čínské)
mrkev
ředkvička
ředkev
červená řepa
cibule
Na ochucení:
kmín
křen
feferonka
česnek
(záleží na chuti a taky, co je zrovna k mání)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a ostatní nastrouháme nebo vše dáme do kuchyňského robotu nastrouhat (ne úplně na kaši!). Pak zvážíme, kolik je zeleniny a adekvátně k množství přisypeme poměr soli. Vše je dobré promíchat, nechat chvíli odležet, aby sůl pomohla zelenině pustit šťávu a zkřehnout. Pak ještě rukama zeleninu promačkáme, ať je vláčná - to urychluje kvašení a pomáhá při plnění do nádoby.

  2. Pak zeleninu pořádně napěchujeme do kvašáku a nebo sklenice tak, abychom vytlačili všechen vzduch ze zeleniny a zároveň se na povrchu objevila přebytečná šťáva. Vždy by měla být zelenina potopená, jinak hnije.

  3. Teď je důležité zatížit zeleninu a nechat na teplém místě kvasit. Podle množství zeleniny a tepla v místnosti asi tak 3-5 dní. Jakmile je zelenina vykvašená (poznáte to podle toho, že je měkká a příjemně nakyslá, neštípe a nepálí) můžete jí dát do skleničky a uchovávat v ledničce. Tam vydrží i několik týdnů, ale vždy je třeba myslet na to, aby zelenina byla potopená.

Poznámka

Více na mém blogu http://katfoblog.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kvašená zelenina Pickles

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo