Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnový salát

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Mladé kedlubny jsou skvělým komponentem do lehkých a chutných salátů. Zkuste je zajímavě dochutit pomocí neúplně tradičních dochucovadel, jakými je například avokádový olej, nebo libečková sůl.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie770 kJ /
184 kcal
Bílkoviny9,14 g
Tuky0,70 g
Vláknina14,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si zálivku ze soli, pepře, cukru, oleje, šťávy. Krok 2: Všechnu zeleninu nakrájíme na slabé proužky. Krok 3: Zeleninu se zálivkou smícháme dohromady a dáme vychladit na 30 minut. Krok 4: Podáváme ke grilovanému masu, jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo jako samostatný salát s opečenou bagetkou.

TIP: Jarní saláty - rady a tipy

Zveřejněno 12. 6. 2024

Poznámka autorky janatka

Na zálivku záměrně nepíši množství. To si každý podle své chutě doladí. Potřebovala jsem zlikvidovat poslední kedlubny ze skleníku, aby nezabíraly místo a tak jsem zkombinovala s ostatní zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G68q8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G68q8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, paprika, mrkev, rajče, ředkvičky, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, cukr, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu