Krém z kořenové zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenKrém z kořenové zeleniny je krásně jemný, a přesto plný výrazné chuti. Jeho příprava není nijak složitá. Výživnou polévku se smetanou podáváme s opečenými krutonky z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krém z kořenové zeleniny je krásně jemný, a přesto plný výrazné chuti. Jeho příprava není nijak složitá. Výživnou polévku se smetanou podáváme s opečenými krutonky z…
Cuketový bramborák je nápaditou obměnou oblíbené české klasiky. Doplňte ho uzeným kuřecím masem a orestovanou zeleninou. Na talíři bude vypadat skutečně lákavě. Jako…
Masová haše je jednoduchá směs mletého vařeného masa, kterou můžete podávat jako samostatný pokrm s oblíbenou přílohou nebo použít do náplní. Dokřupava usmažené…
Pomazánka z uzeného lososa je rychlá, krémová a plná chuti. Jemný sýr s kapkou citronu a čerstvou pažitkou krásně doplňuje výraznost lososa. Skvěle se hodí na čerstvé…
Trojúhelníčky vidličkou rozmačkáme, přidáme ostatní suroviny a spojíme zakysanou smetanou.Necháme hodinu proležet, mažeme na tmavý chléb, nebo celozrnné pečivo.
Brambory a petržel nakrájíme na malé kostičky, mrkev na větší kusy a pórek na kolečka. Vše dáme vařit spolu s bylinkami do měkka. Poté vyndáme mrkev a brambory…
Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo.Pomazánkové máslo důkladně promícháme s kysanou smetanou.Bílou část pórku a mladé cibulky nakrajeme nadrobno.Ostříháme řeřichu.Lososa…
Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko…
Co s přebytkem rajčat? Upéct je. Takto plněná, mohou být také chutnou přílohou ke grilovaným rybám, sýrům nebo masu. Dobrá budou i do těstovin, salátu, nebo kuskusu.
V této polévce si naplno vychutnáme lahodnou chuť květáku. Polévka je jemná a krémová, pěkně nás zahřeje i zasytí. Podáváme ji s křupavými toustovými tyčinkami ozdobenou…
Tato jednoduchá pomazánka je svěží a lehce pikantní. Jako základ použijeme nakrájená vařená vejce a tvaroh, přidáme řeřichu, ředkvičky a hořčici. Podáváme ji na pečivu…
Jarní bramborový salát s ředvičkami se skvěle hodí ke smaženým řízkům nebo rybímu filé. Salát je osvěžující, ředkvičky a salátová okurka v každém soustu příjemně křupnou…
Bulgur je tradiční pro kuchyni na Středním Východě. Jeho hlavním benefitem je dobrá stravitelnost a vysoký obsah vlákniny a také variabilita. Připravte jej třeba s…
Jemně rozpečený hermelín, nasládlá pečená červená řepa a svěží zakysaná smetana tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev. Tento recept potěší gurmány, kteří mají rádi…
Z másla, tvarohu a smetany našleháme jemný krém, osolíme podle chuti a promícháme se zelenými lístky řeřichy. Pomazánka nejlépe chutná na tmavém pečivu.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej, nalijeme osolená vajíčka smíchaná s práškem do pečiva nebo sodou, pažitkou, na vejce nasypeme mozzarellu a sušená rajčátka. Smažíme…
Tvarůžky pomeleme s vejci a vymícháme nebo vyšleháme s margarínem, cibulkou a hořčicí. Upravíme do libovolného tvaru a ozdobíme dílky rajčat a zelenou natí. Mažeme na…
Bulgur zalijeme trochou vařící vody a necháme změknout. Poté přecedíme, necháme okapat a vychladnout.Potočnici natrháme na kousky. Okurku, rajčátka a papriku nakrájíme…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a prudce opečeme na lžící olivového oleje. Ke konci přidáme Tandoori masala, promícháme a odstavíme. Česnek prolisujeme a smícháme s…
Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme…
1- Nasu velku " maxi " zeruchy sme posekali na cca 3 cm kusky. Mungo klicky sme dali na cca 1 minutu obarit do horucej vody a hned ochladili do studenej aby nestratili…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Krémová květáková polévka s noky je dokonale sváteční polévkou. Na talíři vypadá úchvatně a chutná dokonale. Sýrové nočky si připravte i do zásoby, určitě po nich bude…
Zkuste zkombinovat chřest se sterilovanými žampiony a přelít je zálivkou z jogurtu. Jednoduché, rychlé a přitom výborné. Pozor si dejte hlavně při výběru surovin a…