Krémová květáková polévka s noky
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová květáková polévka s noky je dokonale sváteční polévkou. Na talíři vypadá úchvatně a chutná dokonale. Sýrové nočky si připravte i do zásoby, určitě po nich bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová květáková polévka s noky je dokonale sváteční polévkou. Na talíři vypadá úchvatně a chutná dokonale. Sýrové nočky si připravte i do zásoby, určitě po nich bude…
V této polévce si naplno vychutnáme lahodnou chuť květáku. Polévka je jemná a krémová, pěkně nás zahřeje i zasytí. Podáváme ji s křupavými toustovými tyčinkami ozdobenou…
Saláty s jogurtovým dipem, chutnají skvěle. Obzvláště ty zeleninové. Krátce opečené a zkaramelizované ředkvičky, vás překvapí svou chutí. Navrch nesmí chybět zdravá…
Už se také nemůžete dočkat jara? Zkuste ho přivolat vskutku jarním bramborovým salátem se zeleninou a vejci, podávaným k řízkům z jehněčího masa, které je velmi jemné a…
Tato jednoduchá pomazánka je svěží a lehce pikantní. Jako základ použijeme nakrájená vařená vejce a tvaroh, přidáme řeřichu, ředkvičky a hořčici. Podáváme ji na pečivu…
Francouzský ředkvičkový salát je příjemně svěží a plný chuti. Salát, podávaný s opečenými topinkami, krásně křupe v ústech a příjemně štiplavé jarní ředkvičky mu dodají…
Sezóna chřestu je v plném proudu, zkuste jej připravit i jinak než jen v minutkové úpravě. Zapékané těstoviny s chřestem a šunkou jsou velmi jednoduché jídlo, které…
Svěží směs listových salátů, bylinek a sladkokyselých ostružin zalijeme výraznou zálivkou, která kombinuje chutě citronu, octa, dijonské hořčice a bezového sirupu. Salát…
Recept na pečené papriky plněné mozzarellou a olivami pochází z balkánské kuchyně. Výsledný pokrm krásně voní po oreganu a česneku a překvapí vás svojí výtečnou chutí.…
Bulgur je tradiční pro kuchyni na Středním Východě. Jeho hlavním benefitem je dobrá stravitelnost a vysoký obsah vlákniny a také variabilita. Připravte jej třeba s…
Že v jednoduchosti je krása, vám dokáže tento snadný recept na ředkvičkovou pomazánku s mandlemi. Pomazánku podáváme posypanou sýrem s modrou plísní, jehož výrazná chuť…
Vejce si rozšleháme, přidáme sůl a pepř. Obalíme šmakoun a poté dáme do strouhanky. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila. Poté dáme na pečící papír a…
Lososa osušíme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Zakysanou smetanu dáme do kastrůlku a zahříváme téměř k varu. Odstavíme a vmícháme nasekaný kopr. Na pánvi si…
Z másla, tvarohu a smetany našleháme jemný krém, osolíme podle chuti a promícháme se zelenými lístky řeřichy. Pomazánka nejlépe chutná na tmavém pečivu.
Brambory a petržel nakrájíme na malé kostičky, mrkev na větší kusy a pórek na kolečka. Vše dáme vařit spolu s bylinkami do měkka. Poté vyndáme mrkev a brambory…
Namočený cícer uvaríme, ku koncu pridáme do vody soľ. Scedíme, necháme vychladnúť. Paradajky a cibuľu aj s vňaťou pokrájame, zmiešame s cícerom, pridáme olej, citrónovú…
Vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Do misky dáme sýr, povolíme smetanou, přidáme žloutky, hořčici, osolíme a vymícháme do hladkého krému. Na závěr promícháme…
Listy řeřichy dobře omyjeme a necháme okapat. Lososa nakrájíme na jemné proužky a olivy vypeckujeme a nasekáme najemno. Citrónovou šťávu dobře promícháme se smetanou,…
Bulgur zalijeme trochou vařící vody a necháme změknout. Poté přecedíme, necháme okapat a vychladnout.Potočnici natrháme na kousky. Okurku, rajčátka a papriku nakrájíme…
Krůtí maso pomeleme, pro jemnější strukturu můžeme pomlít 2x. Do velké mísy s masem přidáme 1nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kostičky nakrájenou slaninu, Podravku,…
Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte…
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy…
Bílky vyšleháme metličkou se solí a přidáme řeřichu. Na lehce vymazané pánvičce uděláme z vyšlehaného bílku omeletu. Vychladlou omeletu srolujeme a nakrájíme na proužky.…
Cibuli nakrájíme nadrobno, zelené lístečky řeřichy odstřihneme od bílé části, cherry rajčátka opláchneme a překrájíme na čtvrtiny. V misce nejlépe vidličkou rozmícháme…