Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada
Recept ještě nebyl hodnocenBílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech…
Mezi recepty koluje mnoho verzí na těsto k pečení velikonočního beránka. Tato verze přináší základ ze špaldové mouky, která je bohatější na vlákninu, a z tvarohu, který…
Vychutnejte si osvěžující závan léta s naším jahodovým mojitem. Ideální pro horké letní dny nebo večerní posezení s přáteli. Lahodné spojení čerstvých jahod, osvěžující…
Ananas nakrajame na 1/8-ky (alebo na male kusky) a poukladame do zapekacej misy. Manrarinky olupeme a mozeme (nemusime) nakrajat na kusky a poukladame na ananas. Zltky…
Do sklenice vložíme půlku limetky nakrájenou i s kůrou na kostičky (půl limetky rozkrájené na měsíčky a ty na třetiny) s cukrem a mátou. Všechno důkladně rozmačkáme (z…
Limetku dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Dvě lžičky třtinového cukru rozdrtíme s pěti lístky máty a čtyřmi osminkami limety. Přilijeme rum, dosypeme ledem a dle…
Do sklenice dáme cukr, pár lístků máty a tloukem pomačkáme. Přidáme rum, šťávu z poloviny limetky, promícháme, přidáme led a dolijeme džusem. Přidáme řez z limetky a…
Vejce promícháme s cukrem a šleháme do pěny, pak postupně vmícháme mouku. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem. Boky formy vymažeme tukem a…
1) Cukr, část melounu, máty, citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun, plátky…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pomeranč pečlivě vydrhneme pod tekoucí vodou, odstraníme případný zbytek stopky a celý pomeranč i se slupkou rozkrájíme na kostky, dáme…
Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky zatím odložíme stranou. Ze zbývajících čtyř žloutků a z cukru vyšleháme pěnu. Bílky rovněž vyšleháme a…
Do šejkru s ledem dáme všechny suroviny, protřepeme a nalijeme přes sítko do sklenice s ledem. Ozdobíme mátou.
Důkladně omyté a nakrájené pomeranče, mátu a případně i cukr společně ve sklenici podrtíme.Přelijeme rumem a zaházíme ledovou tříští.Dolijeme sodovkou. Hotovo!
Meloun nakrájíme na kostky. Rum s vodou, cukrem, citronovou šťávou a mátou zamícháme a nalijeme na kostky melounu. Necháme odležet v lednici alespoň 12h. Pro lepší…
Všechny suroviny rozmixujeme a pak nalijeme rum a přidáme sodovku a led.
Všechny ingredience protřepeme v šejkru s ledem. Přelijeme do sklenky a ozdobíme řezem ananasu s koktejlovou třešní.
1) Oloupeme pomeranč a limetku. Z každého dílku se snažíme oloupat šlupku, alespoň trošičku. Poté nakrájíme na menší kousky. V dlani lehce vymačkáme šťávu z obou citrusů…
Zmrzlina se základem z kokosového mléka, která voní a chutná po banánech a jahodách, je to pravé letní osvěžení. Pro přípravu této zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač,…
Exotický dezert s kapkou alkoholu, lehce nakyslý a krásně zelený. Díky vysokému obsahu vitamínu C a přirozené ovocné chuti nabízí zdravou alternativu ke klasickým…
Sladké meruňky, hřejivé koření a kapka rumu - tahle kořeněná meruňkáda je jako letní slunce zavřené ve sklenici. Skvěle se hodí na tousty, k sýrům i do pečení.…
Pokud hledáte originální slavnostní dezert, který vám nezatíží žaludek, vyzkoušejte zapečený žloutkový krém s pravou vanilkou. Příprava je velmi snadná a získáte lahodný…