Mojito II.
Recept ještě nebyl hodnocenLimetku dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Dvě lžičky třtinového cukru rozdrtíme s pěti lístky máty a čtyřmi osminkami limety. Přilijeme rum, dosypeme ledem a dle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Limetku dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Dvě lžičky třtinového cukru rozdrtíme s pěti lístky máty a čtyřmi osminkami limety. Přilijeme rum, dosypeme ledem a dle…
1. Z grepu a limetek vymačkáme šťávu na ručním odšťavňovači a vymačkanou šťávu přefiltrujeme přes sítko (např. husté sítko na čaj). 2. Šťávu smícháme s rumem. 3.…
Meloun nakrájíme na kostky. Rum s vodou, cukrem, citronovou šťávou a mátou zamícháme a nalijeme na kostky melounu. Necháme odležet v lednici alespoň 12h. Pro lepší…
Každý, kdo doma připravuje domácí vaječný likér má svůj osvědčený recept. K přípravě tohoto likéru budete potřebovat dostatek vaječných žloutků, smetany, kondenzované…
1) Oloupeme pomeranč a limetku. Z každého dílku se snažíme oloupat šlupku, alespoň trošičku. Poté nakrájíme na menší kousky. V dlani lehce vymačkáme šťávu z obou citrusů…
Do sklenice vložíme půlku limetky nakrájenou i s kůrou na kostičky (půl limetky rozkrájené na měsíčky a ty na třetiny) s cukrem a mátou. Všechno důkladně rozmačkáme (z…
Do sklenice dáme cukr, pár lístků máty a tloukem pomačkáme. Přidáme rum, šťávu z poloviny limetky, promícháme, přidáme led a dolijeme džusem. Přidáme řez z limetky a…
1) Cukr, část melounu, máty, citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun, plátky…
Vejce promícháme s cukrem a šleháme do pěny, pak postupně vmícháme mouku. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem. Boky formy vymažeme tukem a…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pomeranč pečlivě vydrhneme pod tekoucí vodou, odstraníme případný zbytek stopky a celý pomeranč i se slupkou rozkrájíme na kostky, dáme…
Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky zatím odložíme stranou. Ze zbývajících čtyř žloutků a z cukru vyšleháme pěnu. Bílky rovněž vyšleháme a…
Do šejkru s ledem dáme všechny suroviny, protřepeme a nalijeme přes sítko do sklenice s ledem. Ozdobíme mátou.
Důkladně omyté a nakrájené pomeranče, mátu a případně i cukr společně ve sklenici podrtíme.Přelijeme rumem a zaházíme ledovou tříští.Dolijeme sodovkou. Hotovo!
Všechny suroviny rozmixujeme a pak nalijeme rum a přidáme sodovku a led.
Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech…
Všechny ingredience protřepeme v šejkru s ledem. Přelijeme do sklenky a ozdobíme řezem ananasu s koktejlovou třešní.
Chcete vyzkoušet během grilování trochu exotiky? Ochutnejte tento ananas, který díky grilování získá výraznější chuť a kouřovou vůni. Jeho chuť navíc doplní zajímavá…
Jedlé kaštany mají lahodnou chuť a navíc prospívají našemu zdraví. Jedním z mnoha způsobů jak je připravit, je toto dobré nepečené cukroví. Z rozemletých kaštanů…
Už jedete na vlně jedlých dárků? Neváhejte a pusťte se do přípravy domácích likérů. Třeba tento, který obsahuje dva druhy pudinku, dva druhy rumu, slaďoučké kondenzované…
Spojení hořké čokolády a nasládlých pekanových ořechů si vychutnáme v těchto nepečených košíčkách. Pekanové ořechy použijeme nejen na ozdobení, ale připravíme z nich i…
Pokud hledáte originální slavnostní dezert, který vám nezatíží žaludek, vyzkoušejte zapečený žloutkový krém s pravou vanilkou. Příprava je velmi snadná a získáte lahodný…