Velikonoční dort s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenNa Velikonoce připravujeme spousty různých slaných nebo sladkých dobrot. Své blízké potěšíte ovocným dortem, potřeným máslovo-pudinkovým krémem, ozdobeným arašídy nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Velikonoce připravujeme spousty různých slaných nebo sladkých dobrot. Své blízké potěšíte ovocným dortem, potřeným máslovo-pudinkovým krémem, ozdobeným arašídy nebo…
Krásně vláčný mazanec, vonící po kapučínu, upečete téměř bez práce v domácí pekárně. Připravit ho můžete i kdykoliv v průběhu roku, třeba ke snídani. Svojí sladkou chutí…
Letní broskvový koláč s mandlovou moukou je voňavý, jemný a zároveň výživný dezert. Kombinace šťavnatých broskví, špaldové mouky, lněného semínka a kokosu potěší nejen…
Sváteční kakaové řezy s kávovým krémem můžete podávat při každé slavnostní příležitosti. Zákusek jako z luxusní cukrárny si můžete připravit i doma. Podle podrobně…
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí vlažné vody.…
Piškotový chlebíček, který v sobě skrývá překvapení. Po naříznutí se objeví vnitřek z barevného těsta, kterého docílíte přípravou dvou druhů těst. Nejprve upečete…
Piškotový chlebíček, který v sobě skrývá překvapení. Po naříznutí se objeví vnitřek z barevného těsta, kterého docílíte přípravou dvou druhů těst. Nejprve upečete…
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Podle tohoto receptu upečete z kynutého těsta báječný mazanec nebo vánočku. Nebo můžete vytvořit hnízdo posypané mandlemi, do kterého usadíte malého ptáčka, a připravíte…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Křehká sladká vajíčka s jemnou náplní, která potěší nejen svou lahodnou chutí, ale i slavnostním vzhledem. Perfektní velikonoční pochoutka pro malé i velké mlsouny!
Jemné perníkové těsto provoněné kořením se snoubí se šťavnatým ovocem a vytváří dezert, který zahřeje na duši. Skvělý k odpolední kávě i jako sladká tečka po rodinném…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, ale je nejlepší je sníst…
Sladká jídla, to jsou knedlíky, lívance nebo také žemlovka. Vtipně pojmenovaná švemlovka v sobě spojuje v podmáslí máčené pečivo, které proložíme švestkami a doplníme…
Špendlíková marmeláda je chuťově výraznější než švestková či meruňková. Přidáním perníkového koření a rumu s příchutí kávy získáte marmeládu, která krásně voní a oceníte…
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se…
Sladké mirabelky s cukrem, voňavým hřebíčkem, skořicí, vanilkou a zázvorem se mění v lahodný džem. Kapka rumu dodá kořeněný šmrnc, který z něj dělá ideální pochoutku k…
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
K přicházejícím svátkům jara patří také spousta sladkých dobrot. Velikonoční cop s polevou z meruňkové zavařeniny a citronu, plný kandované pomerančové kůry zachutná…
Jidáše patří mezi oblíbené velikonoční pečivo z kynutého těsta. Pokud do těsta přidáte nastrouhané vařené brambory, získáté vláčné a nadýchané pečivo, které je dobré i…
Jidáše patří mezi oblíbené velikonoční pečivo z kynutého těsta. Pokud do těsta přidáte nastrouhané vařené brambory, získáté vláčné a nadýchané pečivo, které je dobré i…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…