Jablečné / hruškové těstoviny

Suroviny 4 porce

600 g jablek nebo hrušek - oloupaných a bez jádřinců
1 vanilkový cukr
skořice mletá dle chuti
1 citron-šťáva i kůra
cukr krupice dle sladkosti ovoce
cca 400 g těstovin v suchém stavu
sůl
Dále dle chuti:
máslo
tvaroh olešnický
moučkový cukr nebo skořicový
šlehačka nebo zakysaná smetana, bílý jogurt...
rozinky nebo brusinky
hnědý rum
perník na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou jemně strouhané citronové kůry, skořicí dle chuti, osladíme vanilkovým cukrem a cukrem krupicí dle vlastní chuti. Přilijeme pár lžic vody a na mírném ohni pod poklicí dusíme doměkka, ale ne úplně na rozvar. Pokud chceme, můžeme k jablkům přidat i rozinky nebo brusinky, trošku rumu...

  2. Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme dle návodu, scedíme, dáme zpět do hrnce, promícháme s podušenými jablky / hruškami a cca dvěma lžícemi másla.

Poznámka od kuchařky

Jablečné/ hruškové těstoviny jsou rychlé, výborné a levné.

Komentáře k receptu Jablečné / hruškové těstoviny

K receptu nejsou žádné komentáře.