Závitky z krkovičky v anglickém kabátku
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová krkovice patří mezi šťavnatější kousky masa. Připravit z ní můžeme také závitky. Ty naplníme salámem, plísňovým sýrem, ochutíme štiplavou wasabi pastou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová krkovice patří mezi šťavnatější kousky masa. Připravit z ní můžeme také závitky. Ty naplníme salámem, plísňovým sýrem, ochutíme štiplavou wasabi pastou a…
Pečený bůček je klasika, která provoní každý domov a potěší milovníky poctivé české kuchyně. Šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou, pečené pomalu, aby se všechny chutě…
Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem patří mezi tradiční slovenské pokrmy a u nás se původem vážou především k jižní Moravě. Vláčné bramborové placky s výraznou…
Pomalu pečená krkovice v troubě je krásně šťavnatá a měkká. Potřená pikantní hořčicí je pečena v pekáčku s anglickou slaninou, kapií a houbami. Díky podlití vývarem,…
Pikantní vepřová směs na maďarský způsob je plná chutí. Papriková klobáska, cherry rajčata a čerstvá paprika doplňují vepřové maso ve šťávě z masového vývaru. Přidejte…
Pečící sáček funguje jako provizorní pekáček, udrží uvnitř páru a pokrm se nevysuší. Ke konci ale sáček prořízněte, aby jste dosáhli křupavé kůrky. Brambory zapečené se…
Dobře připravená sekaná pečeně je oblíbené jídlo. Lze ji ozvláštnit a zlehčit přidáním méně obvyklých komponentů. Strouhaný sýr, sezonni cuketa a vždy dostupná mrkev se…
Naše babičky často dokázaly téměř z ničeho připravit dobrotu, která chutnala tak, že na ni nikdy nezapomeneme. Tuto voňavou polévku připravíme z jíšky, kmínu a vývaru.…
Levné jídlo, které připravíte ze surovin běžně doma dostupných a časově nenáročné, to je sen každé hospodyňky. Nakrouhané hlávkové zelí, orestované dozlatova spolu se…
Levné jídlo, které připravíte ze surovin běžně doma dostupných a časově nenáročné, to je sen každé hospodyňky. Nakrouhané hlávkové zelí, orestované dozlatova spolu se…
Kroupy patří mezi tradiční suroviny české kuchyně. Pokud si s nimi příliš nevíte rady, vyzkoušejte toto dobré a vydatné jídlo s kroupami a mletým vepřovým masem. Není to…
Tato rychlá a výrazná polévka, je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy potřebujete zahřát, posílit tělo a dodat mu energii. Hotová v hrnečku je za pár minut.…
Výborná jídla bývají často velice jednoduchá. Skvěle chutná i dušená kapusta provoněná rozškvařenou slaninou a dostatkem česneku. Tento vydatný pokrm podáváme s krajícem…
Škvarkové pagáčky jsou tradiční pečivo, pocházející ze Slovenska, které příjemně provoní vaši kuchyni. Jsou vláčné, křupavé a plné chuti, skvělé k pivu i na slavnostní…
Šťavnaté kousky vepřového masa, jednoduchá příprava a vůně domova — to je vrabec z plece. Tento tradiční pokrm je důkazem, že i z obyčejných surovin lze vykouzlit…
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto receptem se…
Vděčným moučníkem je bábovka, která se dá připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte připravit bábovku provoněnou vanilkou a letními borůvkami. Ideální moučník k nedělní…
Guláš z masa z vepřového plecka není třeba ani zahušťovat, zvládne to množství cibule a hub. Hustý a sytý pokrm doplňují čtvrtky brambor, které jsou vařeny přímo v…
Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…
Srnčí guláš patří k oblíbeným pokrmům ze zvěřiny, které k podzimu neodmyslitelně patří. Vůně cibule, česneku a koření se při pomalém dušení krásně propojí s chutí masa a…
Do křupava pečená slepice s plátky slaniny a výpekem z černého piva vám připomene svatomartinské hody. A vůbec nevadí, pokud zrovna není listopad. Pečenou slepici si…
Anýzové sušenky patří k tomu nejvoňavějšímu cukroví, které můžete upéct. Sladké, jemné, ozdobené čokoládou a lehce pikantní díky anýzu krásně křupou a při pečení krásně…
Segedínský guláš, původem z Maďarska, je oblíbený pokrm, který si našel své místo i v české kuchyni. Kombinace šťavnatého vepřového masa, kysaného zelí a papriky…
Bratislavské rohlíčky z kynutého těsta s ořechovou náplní jsou krásně křehké a v ústech se rozplývají. Podle velmi podrobného rodinného receptu se vždy povedou. Ze…