Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 40 min. 4 porce Pokrmy z vnitřností 26 názorů

Suroviny

500 g kuřecích jater
2 lžíce sádla
sůl
pepř
Na marinádu:
2 lžíce hrubozrnné hořčice
4 lžíce čínské sladkokyselé marinády
2 lžíce oleje
Na zeleninovou směs:
1 bílá paprika
1 červená paprika
1 žlutá paprika
3 větší rajčata
2-3 feferonky
svazek zelené cibulky
svazek čerstvého oregána (dobromysl)
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
lžička třtinového cukru nebo krystalového cukru
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme játra.

  2. Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovými utěrkami osušíme.

  3. Překrájíme napůl a vložíme do misky, ve které budeme marinovat.

  4. K játrům přidáme marinádu, hořčici, natrhané lístky oregána, olej a rukama důkladně promícháme.

  5. Mezitím, co se játra marinují, připravíme zeleninu. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku (pouze bílou část, zelenou si ponecháme na později) a necháme zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájené feferonky a česnek na plátky. Restujeme do rozvonění česneku.

  6. Přidáme papriky nakrájené na proužky a cca 10 min. smažíme. Osolíme, příp. i opepříme.

  7. Poté zeleninu přendáme do misky, pánev vytřeme papírovou utěrkou, kápneme do ní trochu oleje a přidáme na osminky nebo čtvrtky (podle velikosti) rajčata.

  8. Osolíme, přisypeme cukr a zprudka 5 minut restujeme, pokud se z rajčátek neuvolní šťáva, kterou vzápětí zase na plameni zredukujeme.

  9. Přidáme ocet a necháme odpařit. Zeleninu z misky přidáme k rajčatům.

  10. Na druhou pánev dáme rozpálit sádlo, poté přidáme játra i s marinádou.

  11. Klademe je vedle sebe a zprudka opečeme z obou stran cca 3 min. Osolíme, opepříme, vybereme děrovanou lžící a přidáme k zelenině.

  12. Zelenou nať z cibule nakrájíme na kolečka, přidáme do pánve a společně všechno prohřejeme.

  13. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.

  14. Podáváme s rýží, kuskusem nebo přikusujeme čerstvé pečivo.

  15. Výsledná chuť je příjemně sladkokyselá a decentně pikantní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině

1 2

Tématické fráze: kuřecí játra na zelenině pikantní játra recepty pikantní játra játra na zelenině kuřecí játra kureci jatra recept kureci jatra recepty marinovaná kuřecí játra játra v marinádě kuřecí játra se zeleninou játra recepty pikantní kuřecí játra v marinádě kuřecí játra na způsob číny vepřová játra na zelenině recepty kureci jatra jatra pikantni marinada na jatra pikantní zelenina marináda na kuřecí játra játra na zeleniě

Zapomněl/a jsem heslo