Čertovský guláš
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a pak už jen sklízejte pochvaly stolovníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 857 kJ / 2 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,69 g |
Tuky | 67,97 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 2,79 g |
Sůl | 6,68 g |
Sacharidy | 267,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli, sádlo a orestujeme do hněda. Přidáme mletou papriku a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, vmícháme protlak a po chvíli zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 2: Vložíme jalovec v sítku a dusíme do měkka. Nakrájíme klobásu a přidáme do guláše. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do guláše. Sítko s jalovcem vyjmeme. Povaříme asi 25 minut.
Krok 3: Hrnkové knedlíky:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Papriku a petrželku nasekáme nadrobno.
Do mísy dáme hrnek mouky, sůl, nakrájené rohlíky, žloutky, nakrájenou papriku a petrželku a zalijeme mlékem, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Hrnky vymažeme olejem, naplníme těstem do 3/4, hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Papriku a petrželku nasekáme nadrobno.
Do mísy dáme hrnek mouky, sůl, nakrájené rohlíky, žloutky, nakrájenou papriku a petrželku a zalijeme mlékem, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Hrnky vymažeme olejem, naplníme těstem do 3/4, hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přiklopíme pokličkou a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut.
Zveřejněno 7. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čertovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmMW
Moje poznámka
Čertovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmMW
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
cibule,
špek,
sádlo,
plec vepřová,
klobása,
paprika sušená sladká,
chilli paprika čerstvá,
protlak,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
jalovec,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
mouka polohrubá,
mléko,
vejce,
paprika čerstvá červená,
petrželka,
rohlík,
sůl,
olej
Komentáře (2)