Králičí rizoto

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

2 porce Jiné maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

3-4 malé králičí nožky
sádlo
pórek
sůl
2/3 hrnku rýže
1/2 hrnku hrášku
králičí vývar, pokud máme
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme/vyklademe sádlem a dáme do něj osolené králičí nožky. Poklademe je kousky sádla a zakryté dáme péct do trouby na cca 200 stupňů. Pečeme, než je maso měkké.

  2. Maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.

  3. Výpek z pekáčku vlijeme do kastrůlku a orestujeme na něm na půlkolečka nakrájený pórek.

  4. Přisypeme hrášek, podlijeme vývarem a podusíme, než hrášek změkne (u mraženého hrášku se jedná o pár minut). Přidáme nakrájené maso, uvařenou rýži a pořádně promícháme.

  5. Podle chuti můžeme dosolit.

  6. Jako příloha se výborně hodí kvašáky.

Poznámka

Není nezbytně nutné použít malé králičí nožky, ale velké běhy se líp upečou a pak i jí, takže ty malé nožky jsou ideální na takovouto "obíračku". Samozřejmě se můžou i uvařit, upečené maso je ale chutnější.

Vývar je dobrý, pokud máme třeba z vaření králičího vývaru (ze hřbetu, apod.), ale pokud není, dá se podlít i vodou. Já jsem jednu malou nožku vařila do příkrmu, tak jsem pak použila vodu, ve které se vařila.

Jako tuk je nejlepší použít sádlo.

Rýži používám nejčastěji hnědou parboiled dlouhozrnnou.

Maso se dá upéci i dopředu a pak je to chutná rychlovka, která je za chvilku hotová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Králičí rizoto

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: králičí rizoto rizoto z kraliciho masa králík recepty rizoto s králičího masa recept králičí rizoto kraličí rizoto recept králičí rizeto králíci ryzoto rizoto z králika kralici ryzeto kraličí předek králičí rozoto recepty na králičí předek rizoto kralik králičí rizo rizoto s králíky uvarit obiracku králičí běhy recept králičí risoto rizoto zelenina králíčí maso

Zapomněl/a jsem heslo