

Králičí rizoto
Suroviny 2 porce
- 3-4 malé králičí nožky
- sádlo
- pórek
- sůl
- 2/3 hrnku rýže
- 1/2 hrnku hrášku
- králičí vývar, pokud máme
Postup přípravy receptu
Pekáček vymažeme/vyklademe sádlem a dáme do něj osolené králičí nožky. Poklademe je kousky sádla a zakryté dáme péct do trouby na cca 200 stupňů. Pečeme, než je maso měkké.
Maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.
Výpek z pekáčku vlijeme do kastrůlku a orestujeme na něm na půlkolečka nakrájený pórek.
Přisypeme hrášek, podlijeme vývarem a podusíme, než hrášek změkne (u mraženého hrášku se jedná o pár minut). Přidáme nakrájené maso, uvařenou rýži a pořádně promícháme.
Podle chuti můžeme dosolit.
Jako příloha se výborně hodí kvašáky.
Poznámka od kuchařky
Není nezbytně nutné použít malé králičí nožky, ale velké běhy se líp upečou a pak i jí, takže ty malé nožky jsou ideální na takovouto "obíračku". Samozřejmě se můžou i uvařit, upečené maso je ale chutnější.
Vývar je dobrý, pokud máme třeba z vaření králičího vývaru (ze hřbetu, apod.), ale pokud není, dá se podlít i vodou. Já jsem jednu malou nožku vařila do příkrmu, tak jsem pak použila vodu, ve které se vařila.
Jako tuk je nejlepší použít sádlo.
Rýži používám nejčastěji hnědou parboiled dlouhozrnnou.
Maso se dá upéci i dopředu a pak je to chutná rychlovka, která je za chvilku hotová.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí rizoto
K receptu nejsou žádné komentáře.