Vepřové maso v zelí a mrkvi

Suroviny 4 a více

500 g vepřové krkovice nebo plece
2 lžičky mleté sladké papriky
sůl
kmín
3 stroužky česneku
2 velké cibule
350 g hlávkového zelí
350 g mrkve
sádlo
1-2 lžičky octa

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek, cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme péct do trouby na cca 190 °C. Občas podle potřeby podléváme a mícháme. Pečeme téměř doměkka.

  2. Mezi tím si nakrájíme zelí na proužky a očištěnou mrkev na plátky. Zelí a mrkev přidáme k masu, ještě přisolíme, podlijeme, pečeme dokud zelenina nezměkne. Na konci pečení ještě přidáme trochu sádla a ocet - ten zvýrazní chuť mrkve i zelí. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky, ale samozřejmě by šly i brambory.

Komentáře k receptu Vepřové maso v zelí a mrkvi

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso v zelí vepřové maso na zelí vepřové maso na mrkvi vepřové na zelí vepřové maso recepty vepřové maso se zelím maso v zelí veprove maso s zeli maso na zeli vepřové se zelím vepřové maso v mrkvi vepřové zelí mrkev recepty z vepřového masa vepřové v zelí vepřové mrkev zelí vepřová pečeně zelí mrkev vepfřové maso na zelí vepfřové maso na zelí veprove maso s mrkvi a bramborem v troube vepřové maso recepty zeli