Vepřové maso v zelí a mrkvi

mysulka Kuchařka: mysulka

4 a více Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

500 g vepřové krkovice nebo plece
2 lžičky mleté sladké papriky
sůl
kmín
3 stroužky česneku
2 velké cibule
350 g hlávkového zelí
350 g mrkve
sádlo
1-2 lžičky octa
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek, cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme péct do trouby na cca 190 °C. Občas podle potřeby podléváme a mícháme. Pečeme téměř doměkka.

  2. Mezi tím si nakrájíme zelí na proužky a očištěnou mrkev na plátky. Zelí a mrkev přidáme k masu, ještě přisolíme, podlijeme, pečeme dokud zelenina nezměkne. Na konci pečení ještě přidáme trochu sádla a ocet - ten zvýrazní chuť mrkve i zelí. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky, ale samozřejmě by šly i brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 346 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso v zelí a mrkvi

1 2

Tématické fráze: vepřové maso v zelí vepřové maso na zelí vepřové maso na mrkvi vepřové na zelí vepřové maso recepty maso v zelí veprove maso s zeli maso na zeli vepřové se zelím vepřové maso v mrkvi vepřové zelí mrkev vepřové v zelí vepřové maso se zelím vepřové mrkev zelí vepřová pečeně zelí mrkev vepfřové maso na zelí vepfřové maso na zelí veprove maso s mrkvi a bramborem v troube vepřové maso recepty zeli vepřové maso na sladkém zelí

Zapomněl/a jsem heslo