Kapr na kmíně s houbovým krupotem
Recept ještě nebyl hodnocenVětšina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…
Přibližně 12 hodin předem umícháme v míse rozkvas. Zakryjeme proti osychání a necháme pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto.…
Talíř teplé a vydatné zeleninové polévky přijde vhod v zimním období, kdy nejen zahřeje, ale i zasytí. Vyzkoušejte uvařit pórkovou polévku s kroupami, která voní po…
Máte doma mleté maso a už vás nebaví sekaná a karbanátky? Vyzkoušejte restované mleté maso smíchané s rýží, které naplníme do pekáčku vyloženého zelným listem a upečeme…
Máte doma mleté maso a už vás nebaví sekaná a karbanátky? Vyzkoušejte restované mleté maso smíchané s rýží, které naplníme do pekáčku vyloženého zelným listem a upečeme…
Plněné košíčky se hodí pro různé příležitosti. Ať už jako vánoční cukroví, nebo jako pohoštění na narozeninové oslavě. Dle tohoto receptu připravíte krásně měkké košíčky…
Nezkoušeli jste ještě uvařit okurkovou omáčku se sterilovanými okurkami? Nemějte obavy, podle našeho receptu můžete klidně začít vařit. Vytuněná chuť omáčky a přísad…
Škvarkové placky jsou vynikající pochoutkou, na kterou se všichni doma těší a z talíře zmizí i ty poslední drobečky. Pokud polovinu škvarků pomelete a druhou nakrájíte…
Kapr na cikánský způsob je rychlý způsob přípravy oblíbené české ryby. Skvělé jídlo z jednoho pekáčku připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Nemusíte v kuchyni…
Fazole se zeleninou a mletým masem poslouží jako vydatný oběd či večeře po náročném dni. Pokrm je plný bílkovin a vlákniny a všechny chutě spolu pěkně ladí. Můžete jej…
Rychlá a vydatná polévka je základem našeho jídelníčku zejména v zimě. Gulášová polévka, do které jsou přidané mimo brambor a uzeniny i kroupy, je toho důkazem. S…
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť…
Karé neboli kotleta patří mezi libové části masa. Z plátků tak můžeme připravit chutný oběd na všední i sváteční den. Podušené maso doplní cibulka, slanina a plátky…
Křupavé placičky na způsob bramborových rösti jsou vyrobeny z nahrubo nastrouhaných brambor, ale s přidáním strouhaného celeru a na jemno nakrájeného pórku získají nový…
Kočičí tanec je tradiční staročeské jídlo. Jde o vydatný pokrm z krup, čočky a slaniny, který podáváme s klobásou obalenou slaninou, vařenými vejci, kyselou okurkou a…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Kočičí tanec je tradiční staročeské jídlo. Jde o vydatný pokrm z krup, čočky a slaniny, který podáváme s klobásou obalenou slaninou, vařenými vejci, kyselou okurkou a…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
Kapustové šťouchané brambory s mrkví jsou alternativou ke klasickým šťouchaným bramborám. Tahle příloha je však pestřejší a chuťově bohatší. Kapusta se navíc skvěle pojí…
Na zvěřinový guláš nedají mnozí z nás dopustit. Použít můžete maso srnčí, dančí i jelení. Dejte mu však dostatek času, aby se mohly chutě správně propojit s kořením a…
Šunkafleky netradičně a trochu jinak, s vařeným kuřecím masem ze skeletů, klobáskou a strouhanou mrkví. Zalité neslazeným kondenzovaným mlékem s vejci a hořčicí jsou…
Jednoduché a chutné jídlo, které spojuje jemnost těchto drobných těstovin s osvěžují kyselosti rajčat, kde ucítíte i lehkou vůni bazalky. S trochou česneku a koření,…
Začátek jara je spojen s pomyslnou očistou, sbíráním planě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Z čerstvých štiplavých kopřiv můžete připravit skvělou zeleninovou…
Luštěniny by měly být pravidelně zastoupeny v našem jídelníčku. Červená čočka je pak skvělou a výživnou volbou. Nenadýmá a zasytí. Tyto smažené placky s ovesnými…