Pikantní zelňačka

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: 35-40 minut 4 porce Polévky 2 názory

Suroviny

asi tak ½ kg kysaného zelí
2 střední brambory
2-3 bobkové listy
4-6 kuličky nového koření
4-6 kuličky černého pepře
kmín
sůl
pepř
1 větší cibule
1 mrkev
1 petržel
sádlo na smažení
1 chilli paprička
1 dobrá klobáska (Maďarská kvalitní)
100 ml zakysané nebo 40% smetany ke šlehání
2 PL červená sladká paprika
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na kousku sádla, přidáme chilli papričku, koření, které se v horkém tuku rozvoní.

  2. Pak přidáme nakrájenou klobásu (já přidal i lahůdkový párek), kysané zelí které také mírně orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vývarem (já použil hovězí).

  3. Mám rád zelí křupavé, proto jsem po pěti minutách varu přidal oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokud je potřeba tak podlijeme a vaříme do změknutí brambor. Na konec osolíme, opepříme, přidáme nasekaný libeček, petrželku a vmícháme smetanu. Zahušťovat není potřeba, zahustí cibule a smetana.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 393 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní zelňačka

Tématické fráze: pikantni zelnačka zelňačka zelňačka recept zelňačka s kořenovou zeleninou pikantní zelnice cervena zelnacka recept zelnačka pikantní zelněčka recept na kvalitní zelňačku recept na pikantni zelnacku zelňacka se zeleninou zelnacka z kysaneho zeli kvalitni zelnacka zelnacka pikantni zelňačka s chilli recepty na zelňačka recepty na kvalitní zelnačku recept na zelňačku pikantní zelňačka z nejlepší pikantní zelňačka

Zapomněl/a jsem heslo