Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní zelňačka

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

13. 11. 2016 11:02

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 494 kJ / 357 kcal
Bílkoviny14,08 g
Tuky2,17 g
Vláknina24,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,06 g
Sůl10,10 g
Sacharidy59,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

me2d60

8. 12. 2020 08:52

A ještě jedna poznámka pro "šťouraly" typu:"jedna klobása?" - je to polévka, která nevznikla někde v interhotelech, ale na chudém venkově. Mnohdy tam byl problém kolem plotny proběhnout i s kusem špeku - o klobásách se snilo snad jen o posvícení. Jsem taky masožrout, ale každé jídlo chce to svoje - ta klobáska se přidává pro chuť, ne pro přecpání. Poprvé jsem se se zelňačkou potkal na Slovensku - tam je častým obědem a v každé oblasti se vaří jinak. Někde se zahušťuje (nebo spíš jen zapráší moukou), jinde se vaří čirá (třeba na Liptově). Na oravě se dělá na červeno (zaprášená paprikou), na Valašsku se dělá na bílo (zahuštěná zakysanou smetanou). Každá z nich má svou chuť a svůj půvab (a to jsem jen "žrout" a příležitostný kuchař - když se člověk musí o sebe postarat, mnohdy se i něco naučí).

me2d60

8. 12. 2020 08:37

Pokud mohu přidat svoji zkušenost: pokud přidávám do zelňačky brambory, předvařím si je samostatně - pokud se vaří v zelném vývaru, mají tendenci "gumovatět" - to je řešení tak na to, aby se vše uvařené snědlo ten den, kdy se zelňačka vařila - pokud něco zbyde do druhého dne, tak je z brambor guma. Jinak nemám připomínky. Ať už se tomu říká zelňačka, kapustnica, nebo valašská kyselice, je to polévka, která má schopnost zasytit, i když druhý chod nebude následovat. Ne na darmo si ji Valaši a Slováci vařili, když se chystali do lesa na dřevo.

krkovicka.x krkovicka.x

2. 11. 2020 20:13

MamlajdaD: pokud je pán aspoň trochu inteligentní, zjistí dle množství ostatních surovin, že polévku jsem dělal v malém množství. Jedna noha těchto klobás váží cca 300 g. Děkuji že jste reagovala.

MamlajdaD MamlajdaD

2. 11. 2020 16:06

Stanislav Nosek: Dobrá maďarská klobása může vážit i kolem dvaceti deka a více. Většinou to stačí. Ale je asi na každém, kolik si tam těch klobás přidá, každý si dá nač má chuť, kvůli tomu přece není třeba psát takový komentář. :-O:-(

Stanislav Nosek

2. 11. 2020 10:42

Jedna klobáska? To je fakt bída.

popoluska340 popoluska340

14. 11. 2016 23:06

:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

nanny

14. 11. 2016 16:59

<3pekna polivcicka,to se mi libi,ze se nemusi zahustovat:-K:yes

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pikantni zelnačka zelňačka recept zelňačka zelňačka top recepty zelňacka se zeleninou recept zelnačka zelňačka s kořenovou zeleninou pikantní zelnice cervena zelnacka kvalitni zelnacka pikantní zelněčka recept na kvalitní zelňačku zelnacka pikantni recept na pikantni zelnacku pikantní zelnačka s s klobásou pikantni zelnacka zelnacka z kysaneho zeli pikantní yelnacka zelňačka s chilli zelňačka s kořenovou se zeleninou

Suroviny: zelí kysané, brambory, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, kmín celý, sůl, pepř, cibule, mrkev, petržel, sádlo, chilli paprika čerstvá, klobása, vývar masový, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Pikantní zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4y5V