Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý bramborák II

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 2. 2014 10:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 025 kJ / 1 679 kcal
Bílkoviny56,93 g
Tuky63,58 g
Vláknina19,35 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 7,40 g
Sůl18,21 g
Sacharidy211,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bramborák je moc dobrý teplý i studený, podávaný se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.

Recept - opět psaný rukou v mém prastarém sešitě - jsem malinko upravila, a protože prakticky ve všech receptech na kynutý bramborák tady (ať už se jmenuje, jak chce), vysoce převažuje mouka nad bramborami, přidávám ho k vyzkoušení.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

oring

20. 3. 2021 18:03

Už je mezi oblíbenými a čeká na vyzkoušení. Klasický na pánvi děláme. A pravdou je, že v bramborových těstech obecně se má moukou šetřit. Třeba jí tam dát jen tolik aby s tím šlo pracovat. Platí tu na 100%, že méně je tu "více". Více mouky = snazší práce, ale horší výsledek.

cathleen cathleen

18. 2. 2019 10:37

KUKI1: to jsem ráda, díky :-K u nás tento bramborák také chutná. :-8

KUKI1

18. 2. 2019 10:17

Vyzkoušeno, konečně jsem našla recept na opravdu bramborovou buchtu. I bez uzeného masa nám moc chutnala.

maiva maiva

2. 3. 2014 17:57

Zajímavý recept, parádní forma:-O moc se Ti povedlo:-p+:yes::yes:

Iljusa Iljusa

2. 3. 2014 09:00

:-p:yes:

tejaja tejaja

1. 3. 2014 11:39

Ivanka: Ivanka, spagetka asi mala na mysli to, že v tom predchádzajúcom recepte od cathleen sú vajcia 2, tu 1 + voda, že čo je lepšie ;-)

Ivanka

1. 3. 2014 11:08

spagetka: Ahojky, jedno vejce tam je.....;-)

spagetka spagetka

28. 2. 2014 14:21

Doma jsme dělali hodně často kynutý bramborák, spíš mamka a babička. Ale víc se teda podobal tady tomu tvému Domažlickému bramboráku, kde máš vejce, mléko, také tam máš méně mouky. Tady mě překvapilo, že máš vodu a nedáváš vejce, hm,myslíš že je to lepší?
http://www.toprecepty.cz/recept/6252-domazlicky-br...

cathleen cathleen

28. 2. 2014 13:56

Jitkas: aspoň ty vařené strouhat najemno, syrové jsme už měli najemno i nahrubo.DO studené trouby šel bramborák proto, ze je v kamenině, že pri pozvolném nahřívání trouby ještě víc nakynul, a přesto se neměl kam roztéct;-)

Jitkas

28. 2. 2014 13:49

cathleen: Tak takto bramborak neznam, ja delam na pekaci((placka). Davat do studene trouby tez novinka (alespon pro mne). Jen mi rekni, prosim, ty brambory strouhas na jemno?

cathleen cathleen

28. 2. 2014 12:27

1974andrea: psala jsem v Poznámce - ve všech vysoce převažuje podíl mouky nad bramborami, proto jsem ho sem dala.

1974andrea 1974andrea

28. 2. 2014 12:15

Ivčo, tady už je těch obdobných hodně;-)

suslajda suslajda

28. 2. 2014 11:34

Tak to určitě vyzkouším:-p:-p:yes::yes:+

cathleen cathleen

28. 2. 2014 11:33

Drobek: :-) dík - ten bůček a voňavá cibule právě v psaném bramboráku nebyl. Doplnila jsem a moc to voní :yes:

Drobek Drobek

28. 2. 2014 11:31

Souhlasím s menším množstvím mouky, jinak je takové buchtovité, prostě buchta s bramborami a česnekem. Příště přidám ten bůček a cibuli, věřím, že to dost podstatně vylepší. :-)
Bod už jsem dal, první :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý bramborák na plech do trouby kynutý bramborák na plech kynutý bramborák bramboráky jako od babičky kynuté bramboráky recept na kynutý bramborák kynuté bramboráčky kynutý bramborák v troubě bramborak kynuty kynutý bramborák ze syrových brambor kynutý bramborák bác jak na kynutý bramborák bramborák bez mouky kynuty bramborak do trouby kynutý bramborák z vařených brambor bramborak z vařených brambor do trouby bramborák na plech do trouby kynutý bramborák podle babicky recept na kynutý. bramborák bramboráky

Suroviny: brambory, brambory, mouka hladká, voda, cukr, sůl, vejce, cibule, bůček uzený, olej, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, droždí,

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ao5O