Hovězí tokáň s kuskusem
Recept ještě nebyl hodnocenMasový tokáň je tradičním pokrmem zejména v Maďarsku. Existuje mnoho jeho úprav. V tomto receptu použijeme hovězí maso, svíčkovou. Nudličky masa doplníme zeleninou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Masový tokáň je tradičním pokrmem zejména v Maďarsku. Existuje mnoho jeho úprav. V tomto receptu použijeme hovězí maso, svíčkovou. Nudličky masa doplníme zeleninou a…
Vepřové maso nakrájíme na kostky.Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři…
Karbanátky známe zejména ty masové. V tomto receptu však najdeme inspiraci na jejich vegetariánskou verzi. Z uvařených a namačkaných brambor s mrkví, sýrem a kořením…
Meteník je slaný koláč původem ze Slovenska. Jeho základem je kynuté těsto se zelím a uzené maso. Příjemná vůně tohoto koláče vám již během pečení provoní celou kuchyň.…
Smícháme sádlo s nadrobno nasekanými bylinkami, hořčicí a utřeným česnekem.Nenaklapené maso na okrajích prořízneme aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.Vzniklou…
Že nejde vylepšit lečo? Věřte, že lze. Přidejte méně obvyklé fazole, vejce připravte stranou. Dopřejte strávníkům pikantní ochucení dvěma druhy pepře. Výsledné jidlo…
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím…
V kuchyni jsou často neprávem opomíjené. Řeč je o vnitřnostech, které když dobře připravíte, můžou být opravdovým chuťovým požitkem. Jemná chuť králičích jater na…
Říká se, že všechny domácí výrobky jsou lepší než ty koupené, a je to pravda. Máme-li na zahrádce dostatek zeleniny, můžeme jí velkou část zpracovat právě do leča.…
Kynutá bublanina se natrvalo usadí v repertoáru vašich moučníků, jakmile ji poprvé připravíte. Nadýchané jemné těsto provoněné a ochucené svěžím ovocem je totiž ideální…
Kynutá bublanina se natrvalo usadí v repertoáru vašich moučníků, jakmile ji poprvé připravíte. Nadýchané jemné těsto provoněné a ochucené svěžím ovocem je totiž ideální…
Topinkové směsi jsou velmi oblíbené, zejména ty pikantní masové. Ovšem tuto cuketovou směs si zamilujete ještě více. Výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze…
Švestkové buchty patří mezi tradiční pochutiny naší kuchyně. Zvlášť pak ty kynuté. V tomto receptu najdete inspiraci na plněné kynuté buchty, tedy buďáky či slíváky, s…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
Vohrnoušky jsou vskutku netradičním a zajímavým názvem pro moučníky. Co se pod ním tedy skrývá? Jsou to kynuté buchtičky plněné pudingem, které zdobí také půlky svěžích…
Tyto chlebíčky zaujmou lahodnou chutí i lákavým vzhledem. Potřeme je cuketovou směsí, posypeme koprem, obložíme plátky rajčat a vajec a na závěr ozdobíme snítkou kopru a…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme mouku a smažíme cca 6-8 minut, neustále mícháme.Jíšku odstavíme a s občasným…
Kapusta dušená na špeku s míchanými vejci je oblíbené české jídlo, které spojuje křupavý špek, jemně dušenou kapustu a vláčná míchaná vejce. Tento recept je ideální…
Rčení, že polévka je grunt, jste dozajista už slyšeli. V tomto receptu to platí do posledního písmene. Vydatná polévka z jemně nakrájené kapusty, mletého masa a brambor,…
Vyzkoušejte placičky z dýně hokaido, opět trošku jiné, možná o něco málo zdravější díky použitým surovinám. Příprava není náročná časově, jen chvíli se zdržíte u smažení…
Dva plátky kýty mezi fólií naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na malé pánvičce na lžičce másla uděláme míchaná vajíčka a do mírně zchladlých vmícháme okapaný…
Dýňová polévka s chilli a zakysanou smetanou je další variací na podzimní polévku z dýně hokaido. Chilli dává polévce pikantní chuť a zakysaná smetana ji krásně zjemňuje…
Hrachová kaše s dýní je lahodné a syté jídlo. Tato kombinace je skvělá jak pro chladné dny, kdy zahřeje, tak i jako zajímavý pokrm. Vyzkoušejte netradiční variantu…