Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Roštěná na okurkách

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 5. 2009 18:45

Suroviny

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 139 kJ / 1 706 kcal
Bílkoviny34,48 g
Tuky87,17 g
Vláknina11,45 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy191,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mutsynka

22. 5. 2016 10:49

Já Jedla prvně tarhoňu na slovensku v lázních (s kuřecím stehnem) a hrozně mi chutnala. Teď si ji kupuju v Lidlu. Mají jí tam pořád. Dávám si jí např. do rajský,..... ale takhle ji opražit by mě nenapadlo :yes: :-)

Klára

26. 11. 2013 15:42

:-O Tak tohle nemá se znojemskou nic společného,škoda tak drahého masa,přelít takovou dobrotu moukou s mlékem.:no:

Ivana79 Ivana79

9. 7. 2010 14:28

Jendo,dnes robím prvý raz tarhoňu presne podľa teba,dokonca mám aj to "dobré sádlo";-)len som pridala cibuľu,tú dávam do tarhone vždy:-8Bude k tomu kuracia pečienka a zelný šalát od Petulen:-)Dúfam,že sa podarí;-)

jitka55

3. 6. 2009 09:55

Jendo, ta opražená tarhoňa vypadá na fotce jako pohanka a připomnělo mi to dětství. Můj taťka miloval jako přílohu k roštěnkám pohanku. Ale musí to být ta tmavá, co je sypká jako rýže a nelepí se.

Ivana79 Ivana79

11. 5. 2009 11:34

To vyzerá nádherne :-p

Paprika Paprika

11. 5. 2009 10:55

Znojmo je klasika:-p, ale s tarhoňou ho vidím prvně:-O.

mirca75 mirca75

11. 5. 2009 09:54

Jendo1:-)"Znojmo" jsem nedělala snad 100let a ty ještě ke všemu z roštěné:-*:-p:-p.To bych si dala líbit.Dělám klasiku do hněda.A tak už si píšu do nákupního lístku vše potřebné a brzy uvařím;-):-)

pipre pipre

10. 5. 2009 21:56

Myslela jsem tím to strouhané, že dělám také tužší, řezané někdo nechá proschnout a krájí, já krájím většinou za chvíli a zbytek usuším do zásoby.

pipre pipre

10. 5. 2009 21:52

Jendo,přesně tak to dělám i já, jen jsem netušila, že by to mohla být i tarhaňa :-)..Takže to mám vyřešené a nebudu ji už shánět a udělám si ji sama :-D Domácí je domácí :-) Kupované nudle do polívky mám v zásobě, když spěchám, ale naši raději domácí. To si potom naloží, že mám pocit, že jedí ne polívku s nudlemi ale nudle s polívkou :-D

Jenda1 Jenda1

10. 5. 2009 21:42

Jani(pipre), to strouhání běžně dělám, těsto může být trošku tužší než na nudle, líp se strouhá.:-) Buď strouhám na jemném struhadle, to by podle mě měla být tarhoňa, nebo hrubším a toto strouhání dělám nejčastěji, více mi chutná (je do čeho "kousnout"). Samozřejmě můžeme strouhání použít hned nebo jej usušit jako klasickou těstovinu.;-) Používám do kuřecího, slepičího nebo hovězího vývaru.:yes:

pipre pipre

10. 5. 2009 21:33

Já dělám domácí nudle běžně do polívek, tak z toho nějak zkusím vytvořit tarhaňu :-)to jsem zvědavá, co z toho bude :-D

Jenda1 Jenda1

10. 5. 2009 21:19

Jani, to s tou moukou beru zpět, špatně jsem si přečetl tvůj komentář:-(;-( a co se týká tarhoně, tak "lomačka" má pravdu. Na netu jsem pročetl několik receptů a vždy mě to dovedlo k receptu, který používáme při výrobě strouhání:-O;-). Domnívám se, že se jedná pouze o finální zpracování tarhoně:-) a zřejmě se bude jednat i o regionální zpracování.:-S:-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2009 21:04

Jendo, tos mne překvapil, že bych to fakt nevěděla?:-)):-D;-) Eli, zakysaná smetana se nezdrcne, když ji nebudeš mít přímo s ledničky. Třeba si ji hned ráno nechej na lince, když z ní něco budeš dělat. Aspoň u mne to tak funguje a dělám s ní hodně.Lomačka, no, nevím, jestli to je jen strouhání, co myslíš, Jendo?:-O

Jenda1 Jenda1

10. 5. 2009 20:23

Jani, to nemůže být jen šťáva z pod masíčka:-O, v surovinách i postupu píšu o hladké mouce.;-);-)

lomačka

10. 5. 2009 20:22

Tak holky,tarhoňu si dělaj maďaři doma a vy asi taky ,je to obyč.srtouhání do polívky.Jen když jí dávají jako přílohu ,tak přidávají osmaženou cibulku na tuku a jen to promíchají.Myslím že domácí je lepší jak kupovaná čauky lomačka:-p:-p:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rostena roštěná recept znojemská s rýží znojemská recept znojemska rostenka hovězí znojemská s rýží recept na rostenky recept roštena roštěnky recept znojemská omáčka recept recepty znojemska domaci roštěna znojemské roštěnky recept na znojemskou znojemska rostenka recept recept znojemská jak se dela rostena recepty roštěná roštěná s rýží roštěná recepty

Suroviny: roštěná hovězí, olej, slanina uzená, cibule, sůl, pepř, hořčice plnotučná, mouka hladká, okurky sterilované, bujón, těstoviny tarhoňa, sůl, paprika sušená sladká, sádlo, voda

TopRecepty.cz

Roštěná na okurkách

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5MX