Jitrnicový rozpek

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 10 -15 min 4 porce Vepřové maso 27 názorů

Suroviny

2 jitrnice raději větší
1 cibule velikosti vejce
3 vejce
sůl
pepř
1 lžíce sádla
(Nehledejte alternativy, až tam bude patřit olej tak to napíšu)
1 kg brambor
trochu kmínu
Kysané zelí (k těm bramborům to jistí. Ale nemusí být.)
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo doporučené. Nejlepší teda svoje vlastní z vaší sviňky Nataši. No úplně nejlepší jsou darované a v tom případě jich může být i víc.

  2. Vem tu cibuli, rozkrájej na drobno a na sádle ji opeč do sklovata - to je, nesmí červenat. Míchej tu cibulku a mezi tím vytáhni špejle z těch jitrnic a nakrájej je na kolečka asi půl cm silná. Vypij hrnek studené vody, to aby tě přešla chuť na tu jitrnici, do huby nestrkej, nebylo by co na tu pánev. Tam nasyp ty jitrnice a míchej a rozpíkej, až ty jitrnice udělají pěknou kašičku.

  3. Teď vezmi vejce ty slepičí a vraž je do toho, nezapomeň je rozklepnout a pořádně míchej, až se srazí. Ochutnej až teď, ne plnou hubu, jen trošku, přisol a opepři. Pak už jen dobré brambory uvař s kmínem a solí. Dej to na talíř, přidej ty brambory a jasně že i zelí kyselé vařené, i za syrova. Nalij pivo, nacpi se tou dobrotou, potom lehni na gauč a vzpomínej na mě. Pokud to necháš vychladnout a vynecháš brambory, tak to nandej na talíř, přidej okurku, chlebík a to pivo taky. Namazej tím chleba, přiklop druhým, zabal a dej to ratolesti do školy, nezapomeň přidat jablko.

Poznámka

Když vezmeš jelita, je to také dobré a dokonce i jelito a jitrnice tzv . duo je také ham ham.

Více jitrnic ,více cibule a tím pádem i více vajec, že….paní Nováková

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 114 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jitrnicový rozpek

  • Ahazde Ahazde

    Musím napsat, že je to mňamka. Nevím jestli to u nás doma stihne vychladnout jako pomazánka ::yes:;-):-8

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Moc dobré. Jitrnice samotné mi doma nechtěli, tak jsem udělala rozpek ze tří jitrnic, pěti vajec ... jen tak na chléb. My dospělí si k tomu dali ještě černé pivečko a večeře jak vyšitá :-) ...

    Odpovědět

  • Vierra Vierra

    Hezky napsané a hlavně je to mooc dobré :-)):yes:

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Safra,no já snad vyhodím koprovku a půjdu koupit jitrnici:-O.Vypadá to super,určitě to tak i chutná:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jitrnice nebyly,tak jsem ovajíčkovala příbuzné jelito a pochutnali jsme si také:-p;-)Bodíček šel už dávno,dnes jen díky a foto:-)):-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Recept je super,taky tak dělám.:yes::yes:V tvém podání i pobaví.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • mamina316 mamina316

    Prima recept podaný v krásné formě. Už jdu na to ho rodince uvařiti.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc jsem se pobavila při čtení celého postupu práce:-D:-D;-)
    Za príma recept a krásnou Mirčinu fotku posílám další+25 bodík:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: a omlouvám se, že jsem to nenašla.;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Pro autora: děkuji za odpověď, pozdě ale přece. Zkusila jsem, chutnalo. Bodík poslat nemůžu, posílám velkou pochvalu. Na studeno nezbylo, tak příště.

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(neregistrovaný)

    pro janu ta vejce to celé spojí a zvláště , :-Dpokud se použije rozpek za studena jako pomazánka.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Moc se mi to líbí, ale prosím, co tam udělají ta vajíčka?
    Chtěla bych to zkusit, ale ta vajíčka mě trochu odrazují.

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    hezky jsem se po ránu pobavila,si dobrá.uplně se vidím u toho sporáku-a šup do pusy a šup ještě jedno kolečko,a už ne,nebo rodince nic nezbyde:-8:-p

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    To nemá chybu:yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Bolo to dobré,lepšie ako len upečené jaternice,mali sme výbornú večeru:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: domácí jelita recept rozpek jelita recept recept na domácí jelita zeli k jitrnici jelito se zelim jelito s bramborem retigova dobromila retigová rozpeky recept jitrnice a jelita recepty jelita se zelím příprava jelita jelíto recept rozpek recept jitrnice, jelito recept domácí jelita recept na jelita retigová recepty jelito

Zapomněl/a jsem heslo