Pivní škvarky

Iriska Kuchař: Iriska

Doba přípravy: Asi 45 minut Ostatní 14 názorů

Suroviny

1/2 kg bílého špeku na škvaření
1/2 l světlého piva (měla jsem obyčejný Klasik).
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špek si nakrájíme na kousky asi 2x2 cm.

  2. Do kastrolu nalijeme pivo, které nás hned ze začátku začne strašit bublinkami.

  3. Počkáme, až začne pěnit a vsypeme do něj nakrájený špek.

  4. Až se pivo vyvaří, špek se začne škvařit.

  5. Mícháme a hlídáme jeho barvu. Škvarky pustí sádlo a zezlátnou.

  6. Necháme trošku zchladit, škvarky vyjmeme a sádlo slijeme.

Poznámka

Když jsem tuhle dobrotu dělala poprvé, nechala jsem škvařit dlouho a škvarky byly tvrdé a hořké. Ony ještě v tom rozpáleném sádle dojdou. Můžeme je dále zpracovat na pomazánku, ale samotné jen osolené jsou křehké a moc dobré. Prostě la-hůd-ka.

Zdroj: Pivní kuchařka časopisu Květy

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní škvarky

  • Iriska Iriska(autorka receptu)

    otto: Na takové dobrotě bych nešetřila, ale nejsou pak ty škvarky nahořklé? Plzeň je dost hořká.

    Odpovědět

  • otto otto(neregistrovaný)

    ...já používám Plzeň 12%...na škvarkách se nemá šetřit...:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Iriska, v sobotu som vyskúšala. Striehla som na ten správny moment a vypla sporák včas. Škvarky boli výborné, trochu iné ako obyčajne...Vďaka za recept!

    Odpovědět

  • ALENAKOS ALENAKOS

    áááúúúúúúú .. ježiš ty vypadaji lákavě žravě ... :yes: + bodík navíc máš jasnej

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Irisko, děkuju za odpověď. Já zase kouknu po Klasiku.;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autorka receptu)

    Děvčata, děkuji všem za bodíky. :-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska(autorka receptu)

    Elizo, já už psala v poznámce, že se mi povedlo napoprvé je trošku více osmažit a pak opravdu byly nahořklé a tvrdé. Teď jsem vypnula plyn ještě když byly škvarky světle zlaté a ony se v tom vřelém sádle ještě trošku dosmažily. Na té fotce na talířku vypadají tmavé, ale ve skutečnosti jsou jako na té předposlední fotce. Po té Ambrozii kouknu. Prozatím používám k vaření Klasik.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-OŠkvarky vypadají božsky. :yes::yes:+

    Odpovědět

  • misza misza

    Hmm vypadá to super:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pivní kuchařku, nebo něco takového jsem dostala meilem a jsou tam super receptíky:-p. Tohle se mi taky moc líbí;-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • Eliza Eliza

    Škvarky vypadají úplně skvěle...:-p Ale musím se zeptat - není to hořké, díky tomu pivu? I když možná Klasik není tolik hořký, jako třeba Plzeň, neznám ho.
    Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Irisko, to je pro mne balada a hned bych si ten talířek vzala domů, já totiž škvarky miluju a moc, což mi napovídá, že je musím podle tebe udělat:-p;-) Máš prostě 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Iris, jo tu kuchařku mám taky ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: škvarky škvarky recept královské skvarky hořké škvarky masové škvarky francouzské škvarky škvarky příprava recepty se škvarky jak zpracovat škvarky škvarky ze špeku jak udělat dobré škvarky kořeněné škvarky kralovske skvarky recept škvarky na černém pivu příprava škvarku recepty ze škvarků škvarky recepty jak udelat skvarky dobré škvarky tvrdé škvarky